Aaltolan hernekeitot ja Haaviston kulmakarvat

Mika Aaltola kertoilee Ilta-Sanomissa fanittavansa Kotikokki-hernekeittoa sipulin kera. Saamme lisäksi kuulla, että Geo-pojalle eines ei maistu. Geo-poika se onkin vilkas tapaus kun kodin ikkunatkin on pitänyt ruuvata kiinni, vaikka asunnossa voi olla toisinaan kuuma. Joulua Aaltola viettää kolmen sukupolven miesten voimin.

Pekka Haaviston yksityiselämästä olemme saaneet lukea ehkä enemmän kuin haluammekaan. Pariskunta kertoilee avoimesti suhteestaan, harrastuksistaan ja intohimoistaan kuten tanssi ja tiskijukkailu. Pekka kuvailee puolisoaan kuumaveriseksi latinoksi ja kertoo mm, miten tämä oli leikannut hänen kulmakarvansa Haaviston nukkuessa.

Ehdokkaat ovat joko tietoisesti valinneet julkisuusstrategian, jossa koko heidän perhe-elämänsä levitetään kansan kummasteltavaksi, tai sitten he vaan ovat tulleet tehneeksi asian sen enempää ajattelematta.  Todennäköisesti ns. naistenlehtijulkisuudella tavoitellaan onnistuneestikin juuri naisäänestäjiä ja tuleehan näistä palstamillimetrejä.

Mediat yleensä kunnioittavat poliitikon yksityiselämää siihen asti, kun nämä itse ns. avaavat vaatekaapin oven kameroille. Sitten kun raja on ylitetty, poliitikko ei enää itse voi vetää sitä uudelleen tiukemmaksi. Tämän sai tuta mm. Sanna Marin joka tuntui kuvittelevan, että media kirjoittaisi yksityiselämästä vain sen jota hän haluaa itse esitellä: arkiset toimet, vaatteet, festarikuvat. Oikeasti näiden seiskojen ja iltapäivälehtien viihdeosastojen tehtävä on kirjoittaa siitä, mitä poliitikot eivät halua julkisuuteen.

Jos julkisuusstrategia on tietoisesti valittu, se sisältää myös valtavan riskin siinä tapauksessa että sieltä vaatekaapista löytyykin luuranko. Median ei tarvitse enää pohtia, voiko poliitikon puolisosta tai lapsisuhteesta kirjoittaa negatiivisessakin valossa, koska sen valinnan teki poliitikko itse.

Presidenttiehdokkaista löytyy myös niitä, jotka pitävät perheensä ja yksityiselämänsä kampanjoinnin ulkopuolella tai korkeintaan sivulauseessa. Olisivatkohan ajatelleet, että presidenttiä tässä loppujen lopuksi ollaan valitsemassa eikä presidentin perhettä?

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu