Aletaan tässä pikkuhiljaa valmistella sitä rajajuttua

Jos sisäministeri Mari Rantasen tiedotustilaisuus jotain kertoi niin sen, että Suomella ei ole mitään valmistautumista itärajan muuttuneeseen tilanteeseen. Suomen valtionjohdolta on mennyt vähintään 3,5 kuukautta tilanteen huomaamisesta siihen, että nyt aletaan selvittämään mitä asialle voisi tehdä. Toimenpiteistä ei ole tietoa, mutta sisäministerin mukaan ne ovat kovempia kuin ”rajanylityspaikkojen aukioloaikojen rajoittaminen”.

”Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on saapunut elokuusta alkaen poikkeuksellisen paljon henkilöitä, joiden rajanylittämiseen vaadittavat matkustusasiakirjat eivät ole olleet kunnossa. Henkilöt ovat rajatarkastusten yhteydessä hakeneet turvapaikkaa Suomesta”

Ja että elokuun alusta? Ja marraskuun puolivälissä ministeri kertoo, että nyt aletaan valmistella toimia. ”Toistaiseksi ei ole päätetty, millä tavalla mahdollisesti rajanylityksiä aletaan rajoittaa ja ”lopullisesti ei ole vielä päätetty, mitä konkreettisesti aiotaan rajalle tehdä.”

Tavan kansalainen olisi saattanut kuvitella, että kun Venäjä testailee Suomea panemalla paperittomia kolmansien maiden kansalaisia rajan yli,  Suomella olisi valmiudet reagoida heti eikä vasta kuukausien jälkeen ryhtyisi pohtimaan että mitähän tälle nyt pitäisi tehdä.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu