Alv-takaisinlainaus 3%:n korolla ei ole tuki

Hallitus päätti että yritys voi lainata jo maksamansa arvonlisäverot. Summa tulee maksaa takaisin seuraavan kahden vuoden kuluessa ja lainalle on kolmen prosentin korko. Käytännössä yritykselle kertyy uutta verovelkaa joka on edessä siinä vaiheessa kun nykyinen kriisitilanne toivottavasti on ohi ja yritys toivottavasti pääsee uudelleen kasvuun. Jos siihen asti sinnitellään.

Akuutin kassakriisin vallitessa joillekin tämä voi olla viimeinen pelastusrengas ja samalla se kuuluisa housuihin pissiminen pakkaskelillä. Mitään yritystukeahan tämä ei ole kohtuullisen koron juostessa ja yritys vain velkaantuu lisää. Siinä vaiheessa kun nousu taas alkaa, moni yritys huomaa orastavan kasvun valuvan verovelkoihin, lykättyihin YEL-maksuihin ja monien muiden tehtyjen maksujärjestelyjen kuittaamiseen. Asia konkretisoituu maksuvaikeuksien jatkumisena ja konkursseina.

Talousvaikeuksissa olevan yrityksen aktiivinen kannustaminen pikavippeihin on väärää politiikkaa, ainakaan yritysten tukipolitiikkaa se ei ole.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu