Avoin vastaus ihan tavalliselle ja arkiselle Arto Luukkaselle

Ihan tavallinen ja arkinen veronmaksaja Arto Luukkanen kyselee:

”Selasin nettiä ja löysin seuraavat maininnat. Niitä ei saanut kuitenkaan auki. Ovatko nämä valtioneuvoston ja Ellun Kanojen välisiä sopimuksia? Miksi niitä ei saa auki? Ovatko ne salaisia? Vai onko niin, etten ole tarpeeksi hyvä tietotekniikassa? ”

Avoimeen kysymykseen avoin vastaus: Linkit aukeavat ja selvisi, että yksi tarjouspyyntö keskeytettiin koska siihen ei tullut tarjouksia. Muiden voittajiksi selvisivät Source Creative Oy, Management Institute of Finland MIF Oy ja Drum Oy. Kyse on normaalista avoimesta hankinnasta ja tulokset on avoimesti tiedotettu. Tarjouspyynnöt pitävät sisällään mm. viestinnän suunnittelua, toteutusta, videotuotantoa, mainosten tekemistä jne. Ellun kanoista ja Fortumista/Uniperista ei näy jälkeäkään.

Ilmeisesti yliopiston lehtori, varakansanedustaja, Suomen perustan puheenjohtaja ja perussuomalaisten puoluesihteeri ei tosiaan osaa avata hyperlinkkejä koska vastaukset löytyisivät sieltä. Kysehän ei ole epärehellisyydestä ja siitä, että tarkoitus olisi mustamaalata niin valtioneuvoston kansliaa kuin yhtä viestintätoimistoa, eihän?

Kyselee Luukkanen:
”Onko kysymys siitä, että Te arvoisat valtioneuvoston jäsenet olette tehneet hallituksena jonkinlaisia rahakkaita diilejä mainostoimisto Ellun Kanojen kanssa? Ja että Ellun Kanat olisivat tämän reaktion pääleipureita? Eihän se ole mahdollista – eihän?”

Ei, ei se ole mahdollista ainakaan esitettyjen linkkien valossa. Ensinnäkään valtioneuvoston jäsenet eivät tee näitä diilejä vaan kanslia niiden lakien ja määräysten mukaan, mitä laki julkisista hankinnoista sanoo. Ja toiseksi, kuten sanottu, Ellun kanoista ei mainituissa tarjouksissa löydy mitään merkintää.

Kun veronmaksaja Luukkanen esittää älyllisen uteliaisuuden nimissä avoimen kysymyksen, kannattaisi ehkä pitää vastauskenttä avoimena. Kyse on varmasti tietotekniikkaosaamisen puutteesta koska eihän Luukkanen nyt vain heittelisi jotain epäilyksiä ilmaan tarkoituksella niin, ettei niihin edes voi kommentoida. Eihän?

+30
JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu