Eropiikki vihreissä ennakoi kannatuslaskua

Osa vihreiden jäsenistöstä sai tarpeekseen ja jätti puolueen kannabislinjauksen jälkeen, kirjoittaa Uutissuomalainen jota mm. tässä HS referoi. Eilen Yle Pori kertoi raumalaisesta valtuutetusta ja valtuuston varapuheenjohtajasta, joka erosi ryhmästään samasta syystä.

Muutaman kymmenen jäsenen ero ei sinällään ole suuri asia 7000 jäsenen puolueelle mutta indikoi tulevaa. Kun jäsenetkin poistuvat, on aika selvä että puolueeseen löyhemmästi kiinni olevat liikkuvat äänestäjät etsivät poliittista kotia muualta. Joko seuraavissa kannatusmittauksissa menee kymmenen prosentin raja rikki, veikkaan tässä että menee.

Mikään muu puolue ei jaa vihreiden kantaa kannabiksen vapauttamisesta, ja siksi päätös on tyhjä huitaisu ilmaan. Kannabis ei vapaudu tämän myötä ja vihreät varmaankin pyrkivät hautaamaan sisäministeri-puheenjohtajallekin nolon päätöksen vähin äänin. Tietenkään se ei onnistu, koska mielikuva kannabispuolueesta ja piippua pössyttelevistä ituhipeistä ei lähde etenkään kun se kylvettiin jo valmiiksi otolliseen maahan. Joillekin mielikuva voi tuntua sympaattiselta, suorastaan progressiivisen liberaalilta, mutta harva pitää tätä vastuullisena valtionhoitona. Semminkin kun Suomen ongelmat nähdään taloudessa ja velkaantumisessa, ja vihreiden riveissä on jo tuskailtu kun puolueen yli koetaan käveltävän ilmastoasioissa. Mutta kannabislinja on se, mistä vihreät nyt tunnetaan.

Vihreiden päätöksenteosta syrjäytetty vanhempi valtiomies Osmo Soininvaara kertoi ymmärtäneensä jo aikoja sitten avoimen kannabiskannan mukanaan tuomat riskit: ”…en halunnut uhrata puolueeni menestystä tähän kiistanalaiseen ja tunteita herättävään asiaan.” Mutta eihän vihreissä vanhaa setämiestä kuunnella.

Voiko vahingoniloon kuolla?

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu