Euroopan komissio: Tuulivoimateollisuus tarvitsee pikaista tukea

Komissio esittää välittömiä toimia Euroopan tuulivoimateollisuuden tukemiseksi.

 

Komission mukaan eurooppalainen tuulivoimarakentaminen on menestystarina. Tarinaa halutaan jatkaa niin, että vuoteen 2030 mennessä tuulivoiman tuotantokapasiteetti kasvaa nykyisestä noin 200:sta gigawatista 500 gigawattiin. Tavoitteen saavuttamiseksi komissio haluaa mm. jäsenmaidensa nopeuttavan luvitusta, suunnittelevan tukihuutokauppansa huolellisemmin sekä tehostavan toimia erityisesti merituulivoiman tukemiseksi.

Komission esityksen mukaan lupamenettelyn uudistamisella ja tukirahoilla vältetään epäterveitä kansainvälisiä kilpailurakenteita ja turvataan oikeudenmukainen toimintaympäristö.

Oikeasti eurooppalaiset tuulivoimarakentajat ovat pulassa mm. omien laatuongelmiensa, komponenttipulan kohonneiden korkojen sekä rakennuskustannusten ja itse solmimiensa tappiollisten sopimusten myötä. Suurimpien valmistajien osakkeiden arvot mataavat alamaissa.

Komissio naamioi toimialan tukensa co2-vähennystarpeisiin ja esittää nurinkurisia perusteita siitä, miten yhden toimialan tukeminen on oikeasti tervettä elinkeinoa ja oikeudenmukaista kilpailuasetelmaa. Kuka sitä nyt ääneen sanomaan, että Saksa haluaa eurooppalaisen lainsäädännön ja verorahat pelastamaan syöksykierteessä olevan Siemens-Gamesan.

Terve ja markkinaehtoisesti toimiva tuotanto ei tarvitse välitöntä poliittista ja rahallista tukea.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu