Greenpeace: ”Petturi Orpo”

Kuvakaappaus Greenpeacen FB-julkaisusta.

Greenpeace kutsuu pääministeriä suoraan ”petturiksi” ja jakaa meemiä, jossa hänen kuvansa viereen on pantu valheellista tekstiä ikään kuin sitaatiksi. ”Valtion vanhoja metsiä ei suojella”. Melko kovaa tekstiä.

Kyse on hallituksen metsälinjauksesta, jossa hallituksen sisällä on väännetty kättä ympäristöministeri Kai Mykkäsen (kok) johtaman ympäristöministeriön ja Maa- ja metsätalousministeriön (Sari Essayah,kd) välillä. MMM:n linja voitti ja vanhojen metsien suojelun kriteeristö tuli YM:ää tiukemmaksi:  Hallituksen hyväksymän esityksen mukaan havumetsän keski-ikä on oltava Etelä- ja Keski-Suomessa 140-vuotiasta ja pohjoisessa 160–200-vuotiasta. Lehtimetsän on puolestaan oltava Etelä- ja Keski-Suomessa 100-vuotiasta ja pohjoisessa 140-vuotiasta.

Kriitikoiden mukaan linjaus jättää etelä-Suomen valtionmetsät suojelun ulkopuolelle. Uutta pysyvää suojelumetsää tulee valtioneuvoston mukaan 80 000 – 90 000 hehtaaria.

Itse asiaa, eli kansallista strategiaa vanhojen valtionmetsien suojelua, enemmän minua tässä tekstissä kiinnostaa Greenpeacen retoriikka jossa poliitikko leimataan petturiksi ja tekstissä jaetaan faktuaalisesti väärää tietoa. Onko tämä se suunta, johon keskustelua metsien suojelusta ja yleensä yhteiskunnallista keskustelua halutaan viedä?

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu