Itärajan viestintä keskitettiin ruohonjuuritasolle

Itärajan tilanne on ykkösuutinen, ja media seuraa sitä tarkasti.  Raja-aseman tilanteesta saamme päivittäin, tai jopa tunneittain, tietoa raja-aseman johdolta ja päivystäviltä toimittajilta. Iltalehti tapansa mukaan kertoilee, nimettömiin lähteisiinsä perustuen, mitä ehkä seuraavaksi tapahtuu. Samoin Iltasanomat on saanut jotain tietoonsa valtioneuvoston sisältä. Lehtien saamien nimettömien vuotojen avullako tiedotus on tarkoitus järjestää?

Sen sijaan hallitus ja vastuuministeri vaikuttaa maan nielemältä. Sisäministeriön sivuilla uusin tieto on viime viikon torstailta, päätös raja-asemien sulkemisesta viime perjantaina. Tilanteessa joka on täysin poikkeava ja historiallinen, viikonlopun hiljaisuus on pitkä aika. Valtionjohdon näkemys siitä mitä tapahtuu puuttuu ja vaikka kaikkea ei voisikaan kertoa, kansalaisille olisi hyvä antaa viesti että asia on kunnossa ja työn alla. Yksi sisäministerin haastattelu kysyttäessä ei täytä sitä aukkoa, joka hiljaisuudesta syntyy. Kuulemma on päästy osittain tavoitteisiin, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.

Eilen uutisoitiin lehdessä ja X:ssä, miten rajalle on matkalla valtavasti porukkaa. Pisimmälle spekulaatioissa pääsi eduskunnan puhemies, presidenttiehdokas Jussi Halla-aho joka vertasi nyt päällä olevaa tilannetta Ukrainan 2014 tapahtumiin. ”Halla-aho vihjaa ketjussaan, että maahantulijat saattavat olla jopa Wagnerin sotilaita tai muita Venäjän erikoisjoukkoja.” Valtakunnan hierarkiassa kakkosena olevan henkilön ei ehkä kannattaisi levittää epätietoisuutta kohteliaista vihreistä miehistä, jos mitään tietoa ei ole.

Kun pääministeri ja sisäministeri vaikenevat, äänessä ovat muut. Näyttää siltä, että myös Peskov ja Zaharova ovat enemmän äänessä asiasta kuin meidän valtiojohtomme. Päivittäinen tiedotustilaisuus, tai edes tiedote, viestittäisi kansalaisille että asia on hoidossa ja tilanne hallinnassa. Myös viestinnän suhteen. Vaikeneminen jättää pöydän tyhjäksi ja muiden täytettäväksi.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu