Kemiönsaaren uskomaton tuulivoimafarssi

Eli miten RKP heitti hyvän hallinnon periaatteet roskakoriin. 

Kemiönsaaren Nordanå-Lövbölen tuulivoimakaavaa on puuhattu vuodesta 2011, jolloin kaavoitussopimus allekirjoitettiin. Vuosien varrella kaava on kertaalleen hyväksytty ja päätös kaatui virkamiehen jääviyteen. Tänä vuonna farssi on löytänyt uudet mittasuhteet:

Esitin maaliskuussa 2019 teknisessä lautakunnassa, että hankkeen melumallinnus tehdään uusiksi koska se ei noudata  ympäristöministeriön ohjeistuksia tuulivoiman suunnittelusta. Ehdotus hävisi äänin 5-4 jolloin kaava jatkoi kunnanhallitukseen. Toukokuussa kunnanhallitus päätti että kaavaan tarvitaan uusi melumallinnus ja palautti sen tekniselle lautakunnalle äänin 5-4. Syyskuussa tekninen lautakunta päätti äänin 4-4 että melumallinnusta ei tarvita ja palautti sen kunnanhallitukseen. Eilen 13.11. kunnanhallitus päätti että melumallinnus vaaditaan ja palautti sen tekniselle lautakunnalle.

Edellä oleva tapahtumakuvaus on sellainen, että sitä on vaikea uskoa todeksi ellei olisi itse nähnyt. Tekninen lautakunta, joka on kunnanhallituksen alla, kieltäytyy noudattamasta kunnanhallituksen päätöstä. Myös kunnanjohtajan pohjaesitys, esittää kaavan hyväksymistä, on vastoin kunnanhallituksen päätöstä. Hyvästä hallintotavasta ei ole tietoakaan kun yksi taho ajaa tuulivoimakaavoitusta kuin käärmettä pyssyyn.

Lautakunnissa ja kunnanhallituksessa hanketta tukee valtapuolue RKP, jos se etenee valtuustoon niin myös vihreä edustaja ja rymillä olisi enemmistö. Muut ryhmät edellyttävät oikein tehtyä melumallinnusta.

Toteutuessaan hanke olisi etelä-Suomen suurin tuulivoima-alue vaikka voimaloiden määrä on vuosien varrella supistunut alun 35:Stä nykyiseen 26:een. Tämä voidaan toteuttaa ahtaalle kaava-alueelle ja 800 metrin päähän asuinkiinteistöistä vain, jos selvityksiä ei tehdä oikein. Siksi valtapuolue RKP ei halua, että melumallinnukset tehtäisiin oikein.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu