Kielletään vaatemainokset

Joukko helsinkiläisiä kaupunginvaltuutettuja on allekirjoittanut aloitteen, jolla kiellettäisiin Helsingin kaupunkia vuokraamasta mainospaikkoja mm. matkailulle, muodille, eläinperäisille elintarvikkeille ja sähkönmyynnille. Poikkeuksena vaatelainaamot ja ekosähkö.

Osa valtuutetuista toimii myös kansanedustajina ja yksi europarlaamentaarikkona. Aloitteen ovat allekirjoittaneet kansanedustajat Mai Kivelä (vas.), Veronika Honkasalo (vas.) ja Paavo Arhinmäki (vas.) sekä eurokansanedustaja Alviina Alametsä (vihr.).Muut allekirjoittajat ovat valtuutetut Dan Koivulaakso (vas.), Mia Haglund (vas.), Thomas Wallgren (sd.), Petra Malin (vas.), Sami Muttilainen (vas.), Suldaan Said Ahmed (vas.), Johanna Nuorteva (vihr.), Anna Vuorjoki (vas.), Leo Stranius (vihr.), Katju Aro (fp.) ja Sirpa Puhakka (vas.).

Olen kohtalaisen sanaton. Asummeko me maassa, jossa päättäjät määräävät täysin laillisten elinkeinojen, kuten matkailun tai elintarvikealan, mainonnan kieltämisestä omien mieltymystensä mukaan? Haluammeko päättäjiksi ihmisiä, jotka määräävät katumainoksista sen mukaan, miten ne sopivat omaan maailmankuvaan?

Todellisuutta on todellakin mahdoton nykyään parodioida.

Edit. Valtuutettu Mai Kivelän esitys ”Ilmastohaitallisesta ulkomainonnasta vapaa kaupunkitila”
Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi aloitteen yhden äänen enemmistöllä kokouksessaan 30.3.2021.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu