Koronakriittiset yrittäjiä maalittamassa

IS kertoo tänään yrittäjästä, joka on saanut ”koronakriittiset” kimppuunsa koska otti käyttöönsä koronapassin ravintolassaan. Pitkän rajoitusajan jälkeen yrittäjällä on mahdollisuus toimeentuloon kun pikkujoulusesonkikin on lähestymässä. Argumentit ovat tuttuja sosiaalisesta mediasta:  ”…yritystä on muun muassa verrattu natseihin, syytetty rasismista, syrjinnästä ja perustuslakien rikkomisesta ja kehotettu antamaan yritykselle yhden tähden arvosteluja verkkopalveluissa.”

Ranskalaisen kyläkaupan tapauksessa maalittaminen ei jäänyt someen, vaan ihmiset kävivät paikan päällä uhkailemassa ja käyttäytymässä aggressiivisesti. ”Tiedän missä perheesi asuu.” Voimia yrittäjälle, ei ole ainoa jos se mitään lohduttaa. On täysin kohtuutonta, että kun yrittäjällä on vihdoin mahdollisuus palata normaaliin liiketoimintaan, häntä uhkaillaan ja osa ei uskalla tai halua lähteä kohteeksi.

Koronapassin vaihtoehto ei ole se, että kaikki pääsevät kapakkaan rajoituksetta. Vaan se että kukaan ei pääse. Minä en tiedä mitä näiden kiusaajien päässä liikkuu, mutta heidän oma valintansa on olla ottamatta rokotetta ja/tai passia. Yksikään yrittäjä ei ole päättänyt rajoitteista tai niistä vapautumisesta passin avulla. Tämä on niin itsestään selvä asia, että on kummallista että se pitää erikseen kirjoittaa. Silti jostain käsittämättömästä kumpuava viha kohdistuu niihin yrittäjiin, jotka noudattavat lainsäädäntöä koronapassin osalta. Viha, jonka pontimena on häirikön oma henkilökohtainen ratkaisu.

Edellinen maalittamista puoltava blogi poistui Puheenvuorosta. Oletan että blogisti ei tullut järkiinsä vaan toimitus reagoi. Ymmärrän ratkaisun, vaikka toisaalta blogin poistaminen on turhankin armeliasta sen kirjoittajaa kohtaan.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu