Kuntaliitto: Helsingissä henkeä kohden suurimmat sote-menot

Kuntaliiton tekemän selvityksen mukaan Helsingin sosiaali- ja terveysmenot ovat henkeä kohden tarvevakioidusti tarkasteltuna kaikkein suurimmat. Helsingissä asukaskohtaiset kustannukset olivat 14 prosenttia suuremmat ja Heinolassa 20 prosenttia pienemmät kuin yhteenvedon kunnissa ja kuntayhtymissä keskimäärin. Yhteenvedossa on mukana 44 suurinta kuntaa sekä kahdeksan kuntayhtymää. Mukana olevissa kunnissa ja kuntayhtymien alueella asuu yhteensä 77 prosenttia Manner-Suomen väestöstä.
Asiasta uutisoi tänään Kuntalehti.

660 000:n asukkaan Helsingissä tarvevakioidut sote-menot ovat asukasta kohden lähes kolmanneksen suuremmat kuin 18 500:n asukkaan Heinolassa. Kolmanneksi eniten rahaa käytti Espoo, Vantaa pääsi lähemmäs keskiarvoa mutta ylitti sen. Vertailussa kuntayhtymät pärjäsivät suuria kaupunkeja paremmin, seitsemän kahdeksasta monitoimialaisesta kuntayhtymästä sijoittui kustannuksiltaan edullisimpien kuntien tai kuntayhtymien joukkoon.

Selvitys osoittaa ainakin sen, että sote-palveluissa suuruuden ekonomia ei väistämättä tuo säästöjä. Sotea on ajettu kuin Bernerin suurta taksiuudistusta, erona se että vasemmistopuolueet ovat valmiit lanseeraamaan uuden veroportaan paikkaamaan kohoavia kustannuksia.  Pidelkää hatuistanne kiinni, koska kukaan ei edes tiedä paljonko kustannukset nousevat.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu