Lukiko Vartiainen Pohjola-Nordenin epäselvyyksistä vasta lauantain lehdestä?

Hufvudstadsbladetin lauantain artikkeli Pohjola-Nordenin pääsihteerin rahankäyttöepäselvyyksistä levisi Svenskfinlandin mediaan laajasti. Tänään ensin Iltalehti, ja sitten muukin suomenkielinen media heräsi. Referoin artikkeleja lauantaina blogissa.

Artikkelien mukaan yhdistyksen puheenjohtaja Juhana Vartiainen kutsui jo sunnuntaiksi salamakokouksen, ja yhdistyksen hallitus päätti teettää erityistilintarkastuksen nykyisen pääsihteerin toimikaudesta. Hyvää ja jämäkkää toimintaa ja ainoa mahdollisuus pormestariehdokkaalta johtamansa yhdistyksen epäselvyyksistä. Vai?

HBL:n lauantainen artikkeli perustui verohallinnon tarkastuskertomukseen. Tarina ei kerro, milloin tarkastuskertomus on valmistunut. Mutta jos Vartiainen reagoi vasta lauantaisen artikkelin jälkeen, voimmeko olettaa että yhdistyksen puheenjohtaja ei olisi saanut verohallinnon tarkastuskertomusta ja epäselvyyksiä tietoonsa aikaisemmin? Ainakin Vartiaisen mukaan reagointi johtui artikkelista:

”Pohjola-Nordenin puheenjohtaja Juhana Vartiainen (kok.) pitää HBL:n julkaisemia tietoja erittäin vakavina.”

Epällyt väärinkäytökset ovat tapahtuneet vuosien 2014-2019 aikana ja osin edellisen puheenjohtajan, Kari Kulmunin alaisuudessa. Verohallinnon tarkastus kattaa vain nämä vuodet. Silti, miten on mahdollista, että yhdistyksen puheenjohtaja lukee yhdistykseen kohdistuneesta verohallinnon tarkastuksesta ja yhdistyksen pääsihteerin rahoitukseen liittyvistä epäselvyyksistä ensimmäistä kertaa lauantain lehdestä? Uskommeko, että puheenjohtaja ei tiennyt verotarkastajien lausunnosta sitä ennen? Tai jättikö ehkä reagoimatta kunnes asia sai julkisuutta?

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu