Matkahuoltopakettien härski hinnannosto

Sattumaa tai ei, mutta Matkahuolto nosti pakettipalveluidensa hintoja viime yön aikana ilman ennakkotietoa.
Samanlainen paketti jonka lähetin eilen verkosta ostettuna hintaan 5,90, maksaa tänään joko 8,90 tai enimmillään 11.90 eur. Minun tapauksessani kyseessä on pahimmillaan yli tuplaus hintaan ja asiakkaille joille olen vielä eilen kertonut alemman hinnan.

Matkahuollon sivuilla asiasta lukee, että ”pakettilähetysten ostokokemus on rakennettu kokonaan uudenlaiseksi mukaan lukien pakettien koot XXS-XL ja hinnoittelut” ja että ”palvelut muotoiltiin asiakkaiden toiveiden mukaan”.

Esimerkkipakettini on maahantuomani ylläpitolämmitin, joita näin sesonkina myydään paljon, satoja. Paino alle 2 kg,  pituus mallista riippuen 60 – 120 cm. Uusi hinnoittelu on tehty niin, että kilon ja 29 kilon paketti maksaa saman ja aikaisempi alhainen hinta koskee vain pienikokoisia paketteja. Uuden pakettilähetysten ostokokemuksen mukaan tuotteeni menevät luokkaan ”S Maxi” tai ”M Maxi”, sisällöstä riippuen.

IS/Taloussanomat kirjoitti eilen, miten Matkahuolto hyötyy postin lakosta ja että maanantaina sen lähetysten määrä oli kasvanut 40%. Postin lakon aikana verkkokaupat kun etsivät vaihtoehtoisia kuljetusmuotoja, samoin yksityiset joulupakettien lähettäjät.

En tiedä oliko hinnannosto suunniteltu vai reagoiko joku postilakon myötä muuttuneeseen kilpailutilanteeseen todella nopeasti. Härskiltä vaikuttaa.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu