Miksi koripalloliitto ja Helsinki Seagulls hyväksyy kapteenin rokotehörhöilyn?

Korisliigassa pelaavan Helsinki Seagullsin kapteeni Tuukka Kotti hämmentää avoimella rokotevastaisuudellaan. Kotti perusteli Aleksi Valavuoren haastattelussa koronarokotekielteisyyttään ”muun muassa rokotteen nopealla kehittämisellä ja käsityksellään rokotehaittojen pimittämisestä. Kotti kertoi myös arvioineensa rokotteen olevan itselleen suurempi riski kuin tartunta. Hän vetosi myös perustuslakiin ja yksilönvapauteen ja kritisoi koronapassia. Lisäksi Kotti kertoi tulleensa uskoon ja uskovansa jumalan luomaan immuniteettiin sekä varjelukseen omassa elämässään.” Lainaus Suomenmaasta,

Ironista että Seagullsilta jäi peli Tampereen Pyrintöä vastaan väliin joukkueen karanteenin takia, mikä johtui Kotin koronatartunnasta.

Kotti on suomalaisen maajoukkuekoriksen kokeneimpia hahmoja ja maajoukkueurallaan eräänlainen Susijengin ilmentymä: kova tsemppaaja joka ylitti itsensä peli toisensa jälkeen paperilla kovempia vastustajiaan vastaan. Monen juniorikoripalloilijan esikuva. Ja Korisliigan ylivoimaisesti suurimmalla kulubudjetilla toimivan joukkueen kapteeni.

Gullsin pääyhteistyökumppaneita on Mehiläinen, joka sivuillaan kehuu miten yhteistyön myötä ”Helsinki Seagulls haluaa panostaa pelaajien terveyteen kentällä ja harjoituksissa.” Mehiläinen tekee yhteistyötä ja tukee joukkuetta, jonka kapteeni on jyrkän rokotevastainen ja luottaa mielummin jumalaan kuin lääketieteeseen. Olisiko yhteistyökuvion uudelleen arvioimisen paikka, hyvät Mehiläiset?

Toiminnallaan Kotti on vaarantanut joukkuekavereidensa terveyden ja aiheuttaa taloudellisia menetyksiä joukkueelleen ainakin ottelusiirron myötä. Seurajohto katsoo sivusta ja tyytyy harmittelemaan tilannetta mutta vakuuttaa että Kotti voi jatkaa kapteenina  vaikkakin toimii ”vastoin seuran koronaohjeita”.  Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho tyytyy toteamaan, että Kotin näkemykset eivät edusta seuran kantaa. Koripalloliitto katsoo että se ei voi puuttua asiaan. Kotin toiminta ei tunnu kuuluvan kenellekään

Kuinka kauan Korisliiga ja Suomen koripalloliitto, Gullsien joukkueenjohto ja sponsorit pesevät käsiään? Kapteenin nauhaa kantamaan kelpaisi vaikka Petteri Koponen ja vaihtopenkin päässä tai katsomossa on tilaa Kotillekin. Joukkueen ja Koripalloliiton puuttumattomuus heittää varjon koko hienon lajin päälle.

+5
JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu