Ministeri Henrikssonin kafka-matka, ja omani

Ministeri Anna-Maja Henriksson koki kafkamaisia tunnelmia junassa, kun hänen ostamalleen lipulle ei löytynyt paikkaa. Ministeri-parkaa palloteltiin paikasta toiseen mutta aina siihen tuli joku. Onneksi VR on vastuullinen toimija: ”Ehkä sana oli kiirinyt VR:lle, sillä pian puhelun jälkeen Henriksson kertoo viestitse, että VR on pyytänyt häneltä anteeksi ja luvannut korvata matkan.” Hienoa, asia selvisi ja VR kantoi vastuunsa siitä että on myynyt tuotteen jota ei ole.

Itselleni sattui vastaava tilanne. Minulla oli 18.2. hyvissä ajoin ostettu paikkalippu Helsingistä Saloon menevässä junassa, vaunu 4 ikkunapaikka 55. Ongelma vaan oli siinä, että kyseisessä vaunussa ei ollut kyseistä paikkanumeroa. Minunkin piti tehdä junassa töitä ja sen sijaan jäin ”ryntäilemään” käytävillä.

Minä ja noin kymmenen muuta palloilimme vaunussa paikkoja etsien, joku oli löytänyt muualta junasta konduktöörin joka oli osoittanut tälle uuden paikan. Kävin etsimässä konnarin käsiini, tämä harmitteli että ”NE ovat unohtaneet järjestää asian” ja osoitti minulle vapaan paikan. Johon tuli lipun ostanut Pasilasta, jolloin siirryin toiseen vapaaseen paikkaan johon tuli lipun ostanut Leppävaarasta ja vaunu täyttyi. Hain taas konnarin käsiini ja kysyin että olisiko hänellä tietoa varaamattomista paikoista. Sellaista tietojärjestelmää ei ilmeisesti ole mutta valitteli junan olevan loppuunmyyty. Siis sen junan jossa hän oli vähän aikaisemmin ratkaissut asian osoittamalla minulle vapaan paikan. En ollut ainoa, meitä paikattomia oli useita.

Sinällään pikkujuttu, pääsin perille Saloon ja olisin antanut asian olla jos en olisi lukenut hesaria.  Ei kai Suomessa asiakaspalvelu voi olla henkilön statuksesta kiinni? VR:n ihmischätti kehotti minua tekemään reklamaation nettilomakkeella, tein.  Näin kolmen viikon hiljaisuuden jälkeen otin yhteyttä chättiin, kuulemma on pahasti ruuhkautunut ja korvauskäsittelyissä menee noin kuukausi siinä kuin ministerille ollaan yhteydessä heti, pahoitellaan ja korvataan.

Sitä voisi kuvitella että jos junasta puuttuu vaunu tai paikkoja, junan henkilökunta tietäisi sen. Koska ostin paikan netistä, VR:llä on myös tieto s-postiosoitteesta ja puhelinnumerosta jonne olisi voinut asiaa infota. Jos reklamaatioon vastaaminen kestää yli kuukauden, ei ehkä pidä kuitata että ”vastaamme pikimmiten”. Jos ministerille osataan viestittää, pahoitellaan ja luvataan korvata matka, miksi tämä ei toimi muilla?

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu