Oikeusministeriön sekoilu vaalien päivämäärissä

Kuvakaappaus oikeusministeriön ylläpitämältä sivustolta 8.3. klo 18.

 

Kuvakaappaus oikeusministeriön ylläpitämältä sivustolta 8.3. klo 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oikeusministeriön ylläpitämään vaalit.fi-sivustolle päivitettiin tänään tieto:
”Ehdokashakemusten jättöpäivä: 4.5.2021”

Samalla sivustolla ruotsiksi:
”kandidatansökan ska lämnas in: 9.3.2021”

OM:n äsken kuntiin lähettämän kirjeen mukaan:
”Siirto tullaan toteuttamaan niin, että ehdokaslistat ja äänioikeusrekisteri kootaan uudelleen vaalilain mukaisessa aikataulussa. Lainmuutos ei kuitenkaan ehdi voimaan ennen ehdokashakemusten jättöaikaa, minkä vuoksi kunnat ottavat vastaan ehdokashakemukset 9.3. mennessä aiemmin antamiensa kuulutusten mukaisesti. Nämä ehdokashakemukset ja ehdokkaiden suostumukset tulevat olemaan voimassa myös vaalipäivän ollessa 13.6.2021. Ehdokasasettajien on mahdollista täydentää hakemuksiaan tiistaihin 4.5.2021 saakka.”

Soitto oikeusministeriöön, jossa virkailija vahvisti että viimeinen ehdokashakemuksen jättöpäivä on 4.5. ”Onko varma että asia ei muutu”. ”On!”

Eli, hakemukset voidaan sivuston mukaan jättää viimeistään 4.5. OM:n kunnille lähettämän ohjeen mukaan ne pitää jättää 9.3. ja niitä voidaan täydentää 4.5. asti. Jos et ole jättänyt, ei tietenkään voi mitään täydentääkään.

Onko se vain minä vai onko tässä nyt jotain aivan käsittämätöntä sekoilua?

Kirjoittaja on jättänyt ilmoituksensa hyvissä ajoin ja antanut vakuutensa, että on ehdolla 18.4. vaaleissa vaan ei 13.6. vaaleissa.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu