Perussuomalaisten esittely Ylen vaalikoneessa

Perussuomalaiset ovat taas loukkaantuneet median toiminnasta, tällä kertaa Yle vaalikoneessaan kuulemma pyrkii peittämään puolueen poliittisen linjan. Huuto on kova Twitterissä, Suomen Uutisissa ja myös blogistanissa.

Alla Ylen puolue-esittely. Haluaisin kuulla perusteluja, mikä tällä kertaa nyt oikeasti meni pieleen?

”Perussuomalaiset nousi vuosien 2011, 2015 ja 2019 eduskuntavaaleissa suurten puolueiden sarjaan keräämällä näissä kaikissa vaaleissa yli 500 000 ääntä.

Puolue pääsi Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen, mutta muut hallituspuolueet torjuivat yhteistyön perussuomalaisten kanssa, kun Jussi-Halla-ahon tukijat pääsivät valtaan kesällä 2017.

Kevään 2019 eduskuntavaaleissa Halla-ahon perussuomalaiset kirivät lähes suurimmaksi puolueeksi, eikä puolueesta irronnut sininen tulevaisuus saanut läpi yhtään edustajaa.

Halla-ahon ja nykyisen puoluejohtajan Riikka Purran johdolla perussuomalaisten asialistan kärkeen on noussut EU:n ulkopuolelta tulevan maahanmuuton jyrkkä arvostelu.

Perussuomalaiset on EU- ja eurokriittinen puolue, jonka tulevaisuuden tavoitteena on Suomen ero EU:sta. Ilmastopolitiikassa puolue on tyrmännyt Sanna Marinin (sd.) hallituksen tavoitteen hiilineutraalista Suomesta vuonna 2035.

Puolueen vaaliteemat
1 Julkinen talous kuntoon ja suomalaisten ostovoimaa ja toimeentuloa parannettava. Tämä edellyttää myös esimerkiksi järkevää ilmasto- ja energiapolitiikkaa.
2 Arjen turvallisuuden kohentaminen, niin kaduilla kuin kouluissa.
3 Maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan selkeä muutos. Suomessa on siirryttävä valikoivaan ja selvän rajoittavaan maahanmuuttopolitiikkaan.”

Lähde: Ylen vaalikone

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu