Petrus Väyrynen eli Paavo Pennanen

Pienpuolue-parat.

Yksi ihminen on ryhtynyt egotrippailuretkellään hajottamaan haastajakenttää kunnolla. Alkuun Petrus Pennanen keksi piraattien puheenjohtajana lakkauttaa puolueensa ja ajoi tämän yhdistymistä liberaaleihin, unohti vain kysäistä kentältä. Hanke torpattiin.

Kun ei onnistunut, Pennanen lähti ensin ovet paukkuen piraateista ja haukkui puoluen nimen, ”eihän tolla saa mitään uskottavuutta” ja perusti ”Avoimen puolueen” joka kuulemma samalla yhdistää älykkäästi ajattelevia ja erottuu muista sillä että ottaa tehtävänsä vakavasti.

Joulukuun alussa liberaalipuole puolestaan ilmoitti, ettei osallistu Pennasen Avoin puolue -hankkeeseen.

Avoimen puolueen lyhyen seikkailun jälkeen Pennanen päätti sitten hakea liberaalien puheenjohtajuutta.

Piraatit ja liberaalit jo käytännössä allekirjoittivat oman tiensä liittymällä vaaleissa feministeihin ja eläinoikeuspuolueeseen.  Vaikka suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä ei ole puolueista puutetta, on vähän sääli että uusia raikkaita tuulia ei ole näköpiirissä. Tässäkin tapauksessa ne tekevät sen ihan itse: pienpuolueiden rooliksi on jäänyt toteuttaa olemassaolonsa tarkoitusta keräämällä jälleen uudet kannattajakortit kahden eduskuntavaalikauden välein.

Tähän päivään: jos jonkun liikkeen johtoon nousee uusi pyrkijä, kannaattakohan toiminnallaan muistuttaa juuri Paavo Väyrystä?

Kirjoittaja oli hetken liberaalipuolueen jäsen ja antoi kerran nimellistä vaalirahaa Petrus Pennaselle.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu