Piraattilaivan haaksirikko

Piraattipuolueen puheenjohtaja Petrus Pennanen haluaa lakkauttaa puolueensa. Käytännössä ”puolue” liittyisi jäsenjärjestönä liberaaleihin. Vaikka tuosta tulee hakematta mieleen sanonta ”sokea rampaa taluttaa” on ajatus tietenkin hyvä ja luonnollinen. Kahta pienpuoluetta ei erota rautakangellakaan.

Olen itse arvostellut puolueen nimeä ja kertonut mielipiteenäni että se ei anna vakavasti otettavaa kuvaa puolueesta. Yleensä piraatit ovat suhtautuneet ajatukseeni myrskyisin vastalausein, mutta ainakin Pennanen tuntuu asian oivaltaneen. ”Piraattipuolueen Facebook-ryhmässä Pennanen on perustellut kantaansa sillä, että suuremmat potentiaaliset vaaliliittolaiset vierastivat ryhmittymää, jonka nimi yhdistetään rikollisuuteen” kirjoittaa HS.

Viimeinen vaaliliitto piraattien, liberaalien, feministien ja eläinoikeuspuolueen kesken oli omiaan karkoittamaan äänestäjiä ja syömään uskottavuutta. Feministien ohjelma ei voine olla kauempana liberaalista ajattelusta vaikka mille mutkalle sen selittäisi. Ehkä tuossa tuli selitys, miksi se piti kuitenkin pakon edessä tehdä. ”Muut puolueet vierastivat”.

Puolueen entinen piirijohtaa Ahto Apajalahti avautui pettymyksestään jo aikaisemmin ja siirtyi vihreisiin.

On sääli, että Suomessa ei tunnu löytyvän tilaa arvoliberaalille ja politiikan ummehtuneita nurkkia tuulettavalle liikkeelle. Vihreät olivat sitä alkutaipaleessaan mutta porukka kesytettiin nopeasti ottamalla se mukaan vallan kammareihin. Nuorsuomalaislla oli hetkensä mutta pois sekin kuihtui.

Nykyisssä liberaaleissa ja piraateissa on mielenkiintoisia ajatuksia ja jokunen fiksu toimija mutta puolueiden tehtävä on lähinnä ollut kerätä kannattajakortteja kahden vaalikauden välein ja kannatus mataa paikallaan prosentin paikkeilla. Petrus Pennasen näkyvä huseeraus Helsingin kaupunginvaltuustossa ei näytä kanavoituvan puolueen suosion kasvuksi. Samalla ulkopuolinen tarkkailija ei osaa erottaa näitä pienpuolueita vihreistä kuin ehkä suhtautumisessaan ydinvoimaan, mikä kanta on nyttemmin vihreissäkin muuttumassa.

Kävi piraattien lakkauttamisessa ja ”yhdistymisessä” miten tahansa, Pennasen ulostulon myötä rivit ovat jo rikki ja tässä tapauksessa 1+1 näyttää olevan vähemmän kuin 2.

Kirjoittaja on hetken kuulunut liberaalipuolueeseen ja antanut vaalirahaa piraattien ehdokkaalle.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu