Ravintolat kiinni kuudelta, paitsi huoltoasemien ravintolat

Tänään astuvat voimaan uudet rajoitukset ravintoloille: Ravintolat saavat olla auki klo 05-18 ja asiakaspaikkoja rajoitetaan. Rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla. Rajoitukset perustuvat valtioneuvoston asetukseen.
Lisäksi valtioneuvoston sivuilta, vaan ei asetuksesta, löytyy seuraava tieto:
Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myyntiä.”

Mielenkiintoinen asia. Kärjistetysti, jos pihalla on bensapumppu saa ravintola olla auki mutta jos ei ole, ravintola sulkeutuu kuudelta. Asia on mainittu asetuksen perustelumuistiossa: ”Aukioloajan rajoitukset eivät lain 58 a §:n 7 momentin mukaan koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- ja ilma-aluksessa eikä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.” Vuosi sitten kun ravintolasulku toteutettiin, se koski artikkelin mukaan myös huoltoasemien ravintoloita. Mikä muuttui vuodessa?

Yleinen elämänkokemukseni on, että isojen huoltoasemaketjujen ravintoloissa ramppaa väkeä kuin hollituvassa: ruokailu on nopeatahtista itsepalvelutoimintaa jossa väki vaihtuu tiiviiseen tahtiin. Tosin tahtia hieman hidastaa, että joskus sitä leivitettyä porsaanleikettä ranskalaisineen voi joutua odottelemaan. Mikä tekee huoltoaseman ravintolasta pienemmän riskin tilan kuin jostain muusta ravintolasta?

Niin ravintola-alan kuin meidän kuluttajien olisi helpompi niellä rajoitukset jos ne ovat loogisia ja perusteltuja. Poikkeukset ja niiden poikkeukset eivät lisää uskottavuutta.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu