Sähköntuonti Venäjältä loppui, huomasiko joku?

Kuvakaappaus Fingridin sivuilta: https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/

Sähkön tuonti Venäjältä loppui viime yönä, kuten ilmoitettu oli. Itse pidän positiivisena että Venäjä hoitaa nämä ”energiapakotteet” joita EU ei saa aikaiseksi emmekä enää rahoita Putinin sotakassaa tuontisähkön osalta.

Venäläisen sähkön tuonti on ollut vaihtelevasti kokoluokkaa 1000 MW eli suurin piirtein Olkiluodon ydinreaktorin verran. Tämän putoaminen verkosta ei tarkoita edes sen vertaa, mitä esim, tuulivoimaa voi tipahtaa vuorokaudessa. Tämä ei tuota Suomelle mitään ongelmia.

Fingridin mukaan puuttuva tuonti pystytään korvaamaan sähkömarkkinoilla tuomalla enemmän sähköä Ruotsista ja osin myös kotimaisella tuotannolla. Ruotsin tuonti onkin vähän lisääntynyt, mutta suurin muutos juuri nyt koskee vientä Suomesta Viroon, joka on käytännössä tyrehtynyt. Aikaisemmin vienti vastasi suuruudeltaan noin Venäjän tuontia. Yhteisessä sähköverkossa tilanne tietenkin muuttuu koko ajan.

Sähkön aluehinta juuri nyt on 124 eur / MWh mikä on nykyoloissa varsin maltillinen.

Sähköllä ei Venäjä Suomea kiristä.

+12
JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu