Sinnemäen rikosepäilyn paljastuminen osui aika sopivasti

Iltalehden, ja ensin Ylen uutisen mukaan apulaispormestari Sinnemäestä on ollut käynnissä esitutkinta jo vuoden ajan.
Miten sopivaa, että asia nousi framille näin vaalipäivän aatonaattona. Rikosepäilynä on virkavelvollisuuden rikkominen.

Itse en oikein keksi, mikä voisi olla jääviysperuste eikä poliisi sitä aukaise mutta kertoo, että esiselvityksen perusteella on syytä epäillä rikosta. Tässä vaiheessa se on epäolennaista.
Olennaisempaa on, että Sinnemäki tekeytyy tyhmäksi: ”

Käynnissä olevasta esitutkinnasta ei ole ollut julkisuudessa mitään tietoa. Eikö tämä ole mielestäsi sellainen asia, josta apulaispormestarin olisi ollut hyvä kertoa?
– Normaalistihan esitutkinta-asiat tulevat julki sitten, kun ne valmistuvat. Silloinhan poliisikin niistä normaalisti viestii.”

Tämäkin on asia jonka olisi voinut hoitaa noudattamalla, ei Hiihtoliiton vaan minkä tahansa viestinnän oppikirjan ensimmäistä lukua.  Mahdolliset luurangot kannattaa selvittää heti ja olla aktiivinen, etenkin jos toimii ja hakee jonnekin äärimmäisen julkiseen virkaan. Sen sijaan että kiemurtelee siinä vaiheessa kun asia on jo julki.

Sinnemäki kertoo Ylellä informoineensa puoluettaan hyvissä ajoin. Vihreillä on riveissään monenlaista media-alan asiantuntijaa ja osaajaa, ei sitten tullut mieleen kertoa asiasta vaan sen sijaan odottaa neste sukassa jos vaikka tulisi julkisuuteen ja sen jälkeen kieltää sen enempää selittämättä.

Stadin pormestarivaali ainakin ratkesi nyt, jos se tuntui tätä ennen tiukalta.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu