”Varautumisen suurmaa” ei kahden viikon jälkeenkään tiedä, mitä tehdä

Venäjän itärajan hybridivaikuttaminen on ollut päällä, laskutavasta riippuen, viime elokuusta tai eskaloituneena kaksi viikkoa. Suomi on sulkenut raja-asemia ripoittain, jolloin Venäjä on aina siirtänyt operaationsa seuraavalle raja-asemalle. Ei tarvii olla ainstain ymmärtääkseen, että näin tuli käymään.

Tänään siiten kuului, että opetusministeri Henrikssonille tuli täysin yllätyksenä rajaministeri Rantasen sunnuntainen ulostulo mediassa apulaisoikeuskanslerin ylikävelystä, ja hallituksen sisällä on syvä rajanveto siitä suljetaanko raja vai ei. Valtioneuvoston päätöksenteko edellyttää pääsääntöisesti yksimielisyyttä, mutta molemmat ministerit kiistelevät lehtien kautta.  Hallituksen julkinen riitely on ehkä pahin viesti, mitä Suomi voi antaa.

Venäjän hybridivaikuttaminen itärajan pakolaisilla on ollut framilla ainakin vuodesta 2015. Miten ihmeessä Suomi nyt vasta seuraavaksi, jälleen kerran, valmistelee vastatoimia?

Varautumisen suurmaata viedään kuin mätää kukkoa. Sisäministeri infoaa hallituspuoluetta median kautta, opetusministeri vastaa mediassa ja pääministeriltä tuntuu olevan johtajuus täysin hukassa.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu