Varhan kakkutarjoiluleikkaukset herättivät päättäjät

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella kiehuu: Joku on mennyt päättämään, että palvelukodeissa asuvien vanhusten syntymäpäiviä juhlistetaan kakulla vain näiden täyttäessä 90, 95 tai 100 vuotta. Kasikymppisten kakkutarjoilut ovat historiaa. Aluevaltuutetut kuulemma yli puoluerajojen kyselevät käytävillä ja kokoushuoneissa, ei sentään valtuuston kokouksessa, kuka tällaisen päätöksen on tehnyt. Vasemmistoliiton aluevaltuutettu kutsuu päätöstä ”puhtaaksi idiotismiksi”.  Artikkeli valitettavasti maksumuurin takana.

Mistä siis on kyse? Aikaisemmin kunnilla on ollut erilaiset tavat, siinä kun jotkut ovat saaneet syntymäpäivinään kakkua ovat toiset joutuneet tyytymään rusinapullaan.  Nyt  joku Varhassa on keksinyt standardoida syntymäpäiväjuhlat niin, että joka paikassa tarjoilu noudattaa samoja periaatteita. Toisin sanoen kakkutarjoilu lopetetaan.

Varha hakee tälle ja tuleville vuosille yli 120 miljoonan euron säästöjä mm. lakkauttamalla virkoja ja palkkaamalla tilalle työsopimussuhteisia henkilöitä. Omassa kotikunnassani yleisterveydenhuollon palvelut on jo käytännössä ajettu alas, lähin jotenkin toimiva terkkari on tunnin ajomatkan päässä. Vanhusten tehostettu palveluasuminen on liipasimella ja kun investointitarve on 16 miljoonaa, Varha jotenkin päätti viidestä miljoonasta ilman että tuntuu tietävän mitä sillä pitäisi tehdä. SOS-rannekkeita ei enää jaeta yksin kotona asuville vanhuksille, elleivät nämä ole kotisairaanhoidon piirissä. Jne.

Mutta tarvitaan leikkaukset kakkutarjoilussa, jotta joku valtuutettu astuu nimellään säilyttämään olemassa olevia käytäntöjä.

 

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu