Verottaja myy tulo- ja luottotietosi

Positiivinen luottotietorekisteri” avattiin eilen verottajan sivulla. Kävin kurkkaamassa, löysin sieltä luotollisen pankkitilini päivän saldon. Tieto pankista siis menee ilmeisen onlinena verottajalle. Mutta ei ainoastaan verottajalle.

Selosteen mukaan ”Luottotietorekisteriotteessa on tiedot henkilön luotoista ja tuloista sekä tieto vapaaehtoisesta luottokiellosta. Tulotiedot eli tiedot henkilölle maksetuista palkoista, eläkkeistä ja etuuksista ovat peräisin tulorekisteristä. Tulotiedot näytetään luottotietorekisteriotteessa kuukausituloina viimeiseltä 12 kuukaudelta.”

ETA-maissa toimiva luotonantaja voi ostaa hakijan tiedot verohallinnolta. Samoin tietoja voidaan luovuttaa eri viranomaistahoille: Suomen Pankki, Rahoitusvakausvirasto, Finanssivalvonta, kuluttaja-asiamies, Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Tilastokeskus.

Vaikea löytää mitään negatiivista järjestelmästä, joka on nimeään myöten positiivinen. Verottaja kerää ja myy hallintoalamaisen tiedot suojellakseen tätä itseltään. Yksilön oma vastuu omasta taloudestaan, ml. lainanotto, on ihan yliarvostettua koska valtio estää lainsäädännöllä ja tietojärjestelmällä moisen typeryyden.

Vielä kun joku ymmärtäisi että ”1984” ei ollut oppikirja vaan varoitus.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu