Viimeisin tuulivoimalan silppuama merikotka löytyi Ajoksesta

Viimeisin lintusilppureiden uhri löytyi Kemin Ajoksesta.  Kun yksi tutkija tietää 48 tuulivoimaloihin silppuuntunutta merikotkaa, voimme olla varmoja että kyseessä on vain murto-osa kaikista kotkakuolemista. Pedot ovat nopeita puhdistamaan tuulivoimaloiden alustat, eikä raato kauaa maassa happane. On täysin sattumaa, jos siipiin silpoutunut lintu sattuu löytymään.

”Tuulivoimapuistot rumentavat maisemaa, ovat meluisia ja aiheuttavat törmäysriskin linnuille ja lepakoille. Tietyillä riskialueilla, esimerkiksi Norjassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa tuulivoimaloiden tiedetään aiheuttaneen huomattavia tappioita erityisesti suurille petolinnuille, kotkille ja korppikotkille. Tuntuu selvältä, että tuulivoimaloiden rakentamista suurten petolintujen pesimäreviireille ja tärkeiden muuttoreittien varrelle tulisi kaikin keinoin välttää.”

Ei, edellä oleva teksti ei ole jonkun NIMBYn, denialistin tai persujen työmiehen kertomaa vaan ote WWF:n merikotkatyöryhmän raportista, sivu 91.

Edellä kirjoitettu on tietenkin itsestään selvää useimmille: linnut kuolevat tuulivoimaloihin. Tuulivoimaloiden kannattajien argumentit menevät jossain täydellisestä denialismista (ei törmää) whataboutismiin (kissat, liikenne ja ikkunat tappavat lintuja) jopa väitteeseen, että merikotkia on kohta haitaksi asti.

Tai tutkimukset kuitataan sillä, että ”kerran kävin  paikalla enkä muista nähneeni yhtään merikotkaa joten kyllä sinne sopii rakentaa.

Tuulivoimarakentamisen kannattajat voisivat edes myöntää, että he eivät piittaa luonnonarvoista. Nykyisen denialismin sijaan.

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu