Ville Niinistö: Aktiivinen Nato-jäsenyyden harkinta voi tulla ajankohtaiseksi

Ville Niinistö keikautti mannerlaattoja todetessaan blogissaan että hänen Natokantansa on muuttunut keltaiseksi. Suomen tulisi mahdollisesti tulevaisuudessa, esim. viiden vuoden aikavälillä, ”aktiivisesti harkita Nato-jäsenyyttä”. ”Keltainen kanta natojäsenyyteen” ja aktiivinen harkinta” ovat jämäkkää puhetta ennen Natovastaiselta poliitikolta.

Toisaalta Niinistö jämerästi muistuttaa että ”voimme myös jatkaa nykyisellä puolustusyhteistyötä syventävällä linjalla EU:n, kahdenvälisen yhteistyön ja Pohjoismaiden yhteistyön kautta. Oma pohdiskeluni on kehittynyt vuosien kuluessa tähän pisteeseen.”

Vuosien pohdiskelu johti siis tähän aivomyrskyyn.  Nyt kun Nato-optiosta on tullut lähinnä vitsisana niin voisimmeko kaikki siirtyä keskusteluissa eteenpäin ja puhua keltaisesta valosta ja aktiivisesta harkinnasta? Mielestäni se askel kannattaa ottaa, olisi siinä Putinillakin taas tulkitsemista.

+12
JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu