World population review: Suomi on maailman kuudenneksi vähiten rasistinen maa

Rasismi maittain 2023, World Population review.

World population review 2023 on pannut maat järjestykseen rasismin suhteen ja Suomi on jälleen kärkipäässä. Selvityksessä tutkittiin 78 maata.

Top 10 vähiten rasististen maiden lista vuodelta 2021 on:
1. Alankomaat
2. Kanada
3. Uusi Seelanti
4. Ruotsi
5. Tanska
6. Suomi
7. Sveitsi
8, Norja
9, Belgia
10. Itävalta.

Suomi on tuossa vertaistensa seurassa, vähiten rasismia ilmenee hyvinvoivissa länsimaissa ja Pohjoismaat loistavat tässäkin selvityksessä. Verraten vähän rasismia ilmenee myös Kansainyhteisön maissa ja latinalaisessa Amerikassa.

Viime vuosien poliittista keskustelua seuranneena tieto voi olla hämmentäväkin. Vielä hämmentävämpää,  jos on muodostanut todellisuutensa Suomesta ajalta vähän ennen viime eduskuntavaaleja ja sen jälkeen. Meidänhän pitäisi olla täysin umpirasistinen maa, mikä haittaa myös meidän kuvaamme ulkomailla.

Rasismia esiintyy aivan varmasti myös Suomessa, ja siihen on syytä kiinnittää huomiota. Mutta tässä kansallisessa itseruoskinnassa on myös hyvä panna asiat mittasuhteisiin ja olla ylpeä siitä, että tässäkin asiassa olemme aivan maailman huippua.

Tutkimuksen mukaan rasistisimmat maat löydät tästä linkistä.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu