Oma ehdokkaani eurovaaleissa on Li Andersson

Suomessa äänestetään eurovaaleissa 9. kesäkuuta ja Euroopan parlamenttiin äänestetään uudet mepit seuraavaksi viideksi vuodeksi. Nyt on jokaisen alkaa miettimään omaa ehdokastaan vaaleissa ja itse olen ehdottomasti päätynyt Li Andessoniin.

Miksi europpalaisena kristillisdemokraattina päädyin pian vasemmistoliiton puheenjohtajuuden jättävään Li Anderssoniin? Vastaus on selkeä. Äärimmäisen vahvana idealistina tunnettu Andersson joutui tutkailemaan uudelleen idealismiaan, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 2022 ja Suomi päätyi hakemaan Nato-jäsenyyttä.

Li Andersson ei jäänyt tuolloin hallituksessa ollessaan opetusministerinä idealogiansa vangiksi vaan osoitti vahvaa pragmatismia ymmärtäessään kuinka perustavanlaatuisesti Venäjän hyökkäys muutti Euroopan turvallisuusympäristön. Hyvin pian Lin vasemmistoliitto hautasi ikuisen amerikkalaisvastaisuutensa ja siirtyi kannattamaan Suomen jäsenyyttä Natossa. Li äänesti jäsenyyden puolesta, osan vasemmistoliiton edustajista äänestäessä vastaan.

Ilmoittaessaan jättävänsä vasemmistoliiton johdon, Li sanoi, että tiukin paikka hänelle vasemmistoliiton puheenjohtajana oli lähteä kannattamaan NATO-jäsenyyttä. Tämä osoitti, että realismi syrjäytti idealismin.

Kun katsoo Li Anderssonin toimintaa politiikkona, hänestä on sanottu, että hän on pätevä, asioihin paneutuva ja erityisesti eri mieltä olevia sietävä puheenjohtaja. Tämä kertoo vahvuudesta.

Lista on myös sanottu kilpailijoiden toimesta, että hän on perehtyvä, älykäs, aktiivinen, ystävällinen, ja ennenkaikkea aito. Lisäksi Lista on sanottu, että hän erittäin hyvä ja työyhteisössä fiksusti toimiva ihminen. Näin onkin kun on katsonut hänen esiintymistään vaaliväittelyissä ja muissa yhteyksissä.

Eilen Andersson oli A Talkissa, jossa käsiteltiin sotesäästöjä. Erittäin hyvin Li argumentoi lähetyksissä ja oli asiantunteva, osasi luetella hyvin miksi hallitus tekee väärin säästöjä. Li esiintyi vakuuttavasti, aidon tuntuisesti.

Li Anderssonista tulee pragmaattinen europarlamentaarikko. Suomi voi olla ylpeä Lin kaltaisesta poliitikosta, joka kykenee vahvan idealisminsa keskellä muuntautua. Tämä kertoo, että Li menee Suomen etu edellä, kuin oman edun kautta.

Odotan innolla kaikkia niitä vaalikeskusteluja missä Li on mukana argumentoimassa EU:n asioista. Pragmatismi tulee varmasti esille.

Jan Rossi

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu