Orpo jäämässä yhden kauden pääministeriksi

Tämän aamun YLE gallupin mukaan näyttää siltä, että Orpo on jäämässä yhden kauden pääministeriksi, kun SDP:n kannatus oli jo 24,4%. Kansalaiset ovat selvästi saaneet jo tässä vaiheessa Orposta ja Purrasta tarpeekseen kun persujenkin kannatus on romahtamassa.

Tilanne on se, että tässä gallupissa ei näy vielä lakkolakien hyväksyminen, joka entisestään tulee romahduttamaan tämän hallituksen kannatuksen. Vuoden 2027 vaaleissa hallitusvalta vaihtuu ja samalla vahvistuu Sanna Marinin presidenttitie.

Tämän hallituksen yhdeksi pahimmaksi virheeksi tulee osoittautumaan lakkolakien hyväksyminen, joka on suora hyökkäys palkansaajien sanan- ja mielipiteenvapautta vastaan. Poliittiset lakot ovat aina olleet palkansaajien keino osoittaa syvää paheksuntaansa työnantajien ja kunkin hallituksen harjoittamaa työmarkkinapolitiikkaa vastaan. Nyt tämä mielipiteenvapaus on viety palkansaajilta. Tämä on tuhoisaa tälle hallitukselle. Näyttää siis, että Orpo haluaa todella päästä oppositioon.

Kuinka korkealle SDP:n kannatus voi nousta? Pääseekö se yli 30%:iin? Tämä voi olla mahdollista. Tämä on silloin selkeä viesti Orpolle, mutta mikään ääni pääministerin päässä ei ala soittamaan. Noutaja on tulossa. Kansan tuomio on tulossa. Monia kokoomusedustajia odottaa lähtö eduskunnasta.

On selvää, että vuodessa Orpon hallitus on suututtanut palkansaajien lisäksi opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja lapsiperheet. Ainoa, jotka kiittävät ovat EK ja yritykset. Tässä jokainen näkee, ketkä Orpo on laittanut maksumiehiksi, kun maan taloutta tasapainoitetaan. Minne rahat menivät? Byrokratiaan eli Sote-uudistukseen, jota ei olisi koskaan pitänyt lähteä näin tekemään.

Jan Rossi

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu