Ovatko perussuomalaiset ihmisvihaa jakavia rasisteja?

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman otti vappupuheessaan persut esiin toteamalla heistä, että ” Soini oli suosittu, mutta hän ei ollut ihmisvihaaja, eikä oikeistolaisen talouspolitiikan rakastaja. Soinin puolueesta ei enää ole jäljellä kuin nimi ja kuoret.” Eli ihmisviha nousi jälleen esiin. Persut hermostuivat tähän ja Lindtman nosti Soinin esiin, kun tämä totesi kirjassaan ”Yhden miehen enemmistö”: ”Lähdin siksi, että puoluekokouksen enemmistö oli hylännyt perustansa ja valinnut ihmisvihan hyväksyvän linjan”.

Eli tässä tämä on. Ovatko perussuomalaiset todella ihmisvihaa viljelevä puolue? SDP:n entinen puheenjohtaja Sanna Marin totesi elokuussa 2023 perussuomalaisten olevan rasistinen puolue.

Millaista on persujen ihmisviha? Jos puolueessa esiintyy ihmisvihaa, miten ihmeessä kokoomus, RKP ja KD voivat olla samassa hallituksessa tälläisen puolueen kanssa? Jakaako pääministeri Petteri Orpo perussuomalaisten arvot, vai onko kyseessä opportunistinen pääministeri?

Olen alusta saakka hämmästellyt tätä hallitusta, jossa jo alussa syntyi rasistikohu, joka oli varsinkin RKP:lle vaikea, mutta silti puolue päätti jatkaa hallituksessa. Minne muka persujen rasismi olisi kadonnut, jossa puolue on ihmisvihamielinen?

On selvää, että Lindtmanin lausuntojen valossa Suomi ei ansaitse tälläistä hallitusta. Ihmisoikeudet ovat jakamattomia oikeuksia, eikä rasismille voi olla minkäänlaista sijaa Suomessa.

Lindtman otti vappupuheessaan myös esiin tämän hallituksen talouspolitiikan. Se on järjetöntä ja käsittämätöntä, koska hyvinvointivaltiota ajetaan alas ja EK juhlii. Lakkolait tulevat. Hallitus on ristiretkellä tavallista palkansaajaa, eläkeläistä, opiskelijaa ja ay-liikettä vastaan. Onko tämän politiikan keskiössä ihmisvihaa? Missä poliittisessa päätöksenteossa näkyy perussuomalaisten ihmisviha?

Mielestäni pitäisi aloittaa oikea ja todellinen keskustelu perussuomalaisten linjasta. Entinen puheenjohtaja Timo Soini on todennut puolueen valinneen ihmisvihan linjan. Onko Riikka Purra ihmisvihaaja?

Jan Rossi

 

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu