Putin hakee pysyvää vastakkainasettelua lännen kanssa

Kun katsoo Putinin puheita ja suunnitelmia, on selvää, että Venäjän sotarikollinen Putin hakee selvästi pysyvää vastakkainasettelua lännen kanssa. Tämä tila missä Euroopassa ollaan nyt, pahenee yhä karmeammaksi 2030-luvulle tultaessa. Putin on tätä varmistamassa olemalla vallassa hamaan tappiin saakka.

Venäjän sisäinen demokratia on tuhottu. Kaikenlainen Putinin vastainen ajattelu on tuhottu, venäläisillä ei ole mitään vaihtoehtoja kuin alistua kohtaloonsa, se on joutua aivopestyksi lännen vastaiseen propagandaan, Putinin suunnitelmissa on aivopestä seuraavat sukupolvet lännen vastaiseen vihaansa.

Putin vertasi jo itseään Jeesukseen. Selvä yritys pyhittää kaikki keinot ja tässä ortodoksikirkolla on suuri rooli. Kirkko julisti Ukrainan sodan pyhäksi sodaksi. Venäjän ikiaikainen ortodoksikirkko on valjastettu mukaan aivopesemään venäläiset vihaamaan länttä, sen arvoja eli demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Valjastaako Putin venäläiset suureen sotaan länttä vastaan? Sekin on mahdollista kun lukee eri asiantuntijoiden lausuntoja. Kansainvälisen politiikan tutkija, professori ja Italian puolustuministerin neuvonantaja Andrea Margellettin arvio Euroopan tulevaisuudesta on hyytävä. Hän sanoo, että Eurooppa ajautuu aseelliseen konfliktiin lähes varmasti. Margellettin arvion mukaan Eurooppa on ajautumassa sotaan lähes varmasti muutaman vuoden kuluessa.

Yhdysvaltain armeijan kenraali Christopher Cavoli kuvaili Yhdysvaltain edustajainhuoneen puolustusvaliokunnan kuulemistilaisuudessa kuinka Venäjän armeija on kyennyt uudistamaan ja korjaamaan tappionsa Ukrainassa. Jos tämä pitää paikkansa, Venäjä saanee joukkonsa valmiuteen sotaan Euroopassa.

Lähtisikö Putin sotaan Euroopassa Nato-maita vastaan? Haluaako Putin eskaloida sodan 3. maailmansodaksi? Tämä tästä seuraisi jos Venäjä jatkaisi sotaansa Ukrainan valtaamisen jälkeen.

Joka tapauksessa Venäjällä on käynnissä karmaiseva lännen vastainen propaganda, jossa länttä syytetään kaikesta, kaikki paha tulee lännestä. Lännestä luodaan karmeita uhkakuvia. Aivopesun taso on sellaisella tasolla, että muutamassa vuodessa venäläiset on uskostettu pyhään sotaan länttä vastaan. Onko länsi valmis? Kaikki valmiudet täytyy tehdä nyt. Nyt on aika Euroopassa panostaa puolustukseen. Natoa on entisestään vahvistettava. Tässä on presidentti Stubbin kauden ydin. Hänen kautensa osuu mitä karmeimpaan aikaan maailmanhistoriassa. Kaikki tuki Stubbille seuraavan kuuden vuoden ajaksi.

Jan Rossi

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu