RKP:lle koittavat kovat ajat

Nyt kun vuoden olen katsellut tätä pääministeri Petteri Orpon hallituksen toimintaa, se on valumassa täyteen arvotyhjiöön. En ole enää pitkään aikaan nähnyt kokoomukselta sen aiemmin vaalimien arvojen mukaista politiikkaa. Se näyttää menettäneen arvopohjansa vuodessa perussuomalaiseen kolkkouteen, innottomuuteen ja ihmisvastaiseen toimintaan.

Tämän hallituksen alkutaival osoitti mitä se on. Keskiössä on rasismi. Ei se ole minnekään hävinnyt, mölyt on vaan pidetty syvissä vesissä.

En edelleenkään voi käsittää miksi RKP lähti tähän hallitukseen mukaan kun tiedetään sen arvoliberaali pohja. RKP:lla ei ole mitään yhteistä perussuomalaisten kanssa, mutta silti piti mennä mukaan. En usko millään, että RKP:n kenttä on tästä mielissään. Viimeisten gallupien mukaan puolueen kannatus on romahdustilassa. Kesäkuussa se uhkaa menettää ainoan meppinsä.

Jos RKP menettää meppinsä, kuten uskon, tämäkään tillikka äänestäjiltä ei saa puoluetta käsittämään miten vääränlaisen porukan kanssa se tekee yhteistyötä hallituksessa. Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson näyttää ymmärtävän edes jollain tasolla tätä kun ilmoitti pyrkivänsä pois tästä hallituksesta mepiksi, mutta taitaa haaveeksi jäädä.

Jos RKP uskoo selviävänsä tästä hallituksesta ehjon nahoin, se on väärässä. RKP:n kenttä näyttää olevan lamaannuksen tilassa. Kentällä täytyy olla syvä masennus mukanaolosta tässä hallituksessa.

Itsensä pelastaakseen RKP:n olisi vetäydyttävä tästä hallituksesta, sillä sen arvot eivät voi olla yhteensopivat perussuomalaisten kanssa. Uskon, että puolueessa on järkeviä poliitikkoja, jotka ymmärtävät tämän. RKP:ssa täytyy olla sen verran käsityskykyä mihin mukana olo tässä hallituksessa johtaa. Se on raskas vaalitappio seuraavissa vaaleissa 2027. Tätäkö RKP haluaa? Tuomion äänestäjiltään?

En ymmärrä mitä arvopohjaa Petteri Orpo edustaa. Onko Orpolla todellakin yhteneväiset arvot perussuomalaisten kanssa? Jos on, niin Orpo on ajautunut kauas niistä arvoista missä kokoomus oli vielä 20 vuotta sitten. Tai sitten Orpolla ei ole arvoja. On vain poliittinen opportunistinen asenne. Valtapolitiikka ajaa kaikkien arvojen yli. Mitä järkeä politiikassa on jos puolue menettää sielunsä? Sisimpänsä pelkästään sen vuoksi, että saa olla pääministeri? Kysyn vaan.

Jan Rossi

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu