Slovakian pääministeri: Ukraina ei ole itsenäinen valtio

Kun katsoo tätä Slovakian pääministerin Robert Ficon toimintaa, ei voi olla kuin itkeä ja nauraa samalla. Fico nimittäin ilmoitti jo tammikuussa, että Ukraina ei ole itsenäinen valtio ja samalla kertoi  vastustavansa Ukrainan Nato-jäsenyyttä sekä aikovansa estää maan liittymisen Natoon käyttämällä veto-oikeutta. Eli tässä tämä on.

Samalla Fico kiisti, että Ukraina olisi itsenäinen valtio vaan olisi Yhdysvaltojen totaalisen vaikutuksen ja kontrollin alla. Miten Fico ratkaisisi Ukrainan sodan? No tällä tavalla, Ukrainan pitäisi luovuttaa osan alueistaan Venäjälle.

Näyttää siis siltä, että Slovakian pääministeri on ns. myöntyväisyys miehiä, jotka kuvittelevat, että liehittelemällä Putinia saadaan rauha aikaiseksi. Jos Fico on todella tätä mieltä, että rauha saadaan aikaiseksi antamalla periksi miehittäjälle, sittenhän hän voisi näyttää esimerkkiä. Luovuttaisi osan Slovakiasta vaikkapa Tsekille. Fico vosi näyttää esimerkkiä Ukrainalle kuinka alueita luovutetaan.

Seuraavaksi voisi kysyä, että mitäpä jos jokin maa alkaisi kyseenalaistamaan Slovakian itsenäisyyden? Mitäpä jos joku kyseenalaistaisi Tsekkoslovakian hajaoamisen 1993? Tuolloin Slovakia itsenäistyi Tsekistä. On todella surullista katsoa kuinka alas Fico on vajonnut Venäjän edessä. Fico näyttäytyy samassa valossa kuin Neville Chamberlain syyskuussa 1938, kun tämä heilutteli tuulessa allekirjoittamaansa sopimusta rauhasta Euroopassa Hitlerin kanssa.

Mitä teki Hitler? Repi sopimuksen välittömästi ja teki Chamberlainistä täyden imbesillin. Joten kysymys on, että uskooko Fico todellakin, että lähtemällä myöntyväisyyspolitiikkaan Venäjän kanssa, sota päättyy Ukrainaan? Tilanne on se, että Venäjä on lähtenyt palauttamaan Venäjän imperiumia, eikä Putin pysähdy Ukrainaan, vaan seuraavaksi on vuorossa Moldova.

On käsittämätöntä, että Fico ei ole ymmärtänyt mistä Ukrainan sodassa on kysymys. Kysymys on pyhästä sodasta länttä vastaan, jonka Venäjä on aloittanut. Kyse on vuosikymmeniä kestävästä sodasta länttä vastaan. Sota ei pääty alueluovutuksiin Ukrainassa.

Slovakiassa on vallassa myöntyväisyys pääministeri, joka uskoo, että allekirjoittamalla papereita Putinin kanssa tämä pysyähtyy ja rauha palaa Eurooppaan. Miten typerä Fico voikaan olla uskossaan.

Jan Rossi

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu