Stubbin virallinen valokuva on karmea

Olen tässä muutaman päivän katsellut presidentti A. Stubbin virallista valokuvaa ja täytyy sanoa, että kuva on karmaiseva. Tällä kuvallako Suomen tasavallan presidentti aikoo antaa virallisen kuvan itsestään maailmalle? Kuvassa Stubb nauraa. Tulee tunne, että presidentti nauraa suoraan katsojalle, eikä ottaisi vakavaa virkaansa tosissaan.

Suomen tasavallan presidentin virka on painava virka, koska presidentin tärkein tehtävä on varmistaa jokaikisen suomalaisen turvallisuus. Näinä vakavina aikoina naureskeleva presidentti herättää suorastaan raivoa. Ikäänkuin Stubbilla olisi vain hauskaa presidentin asemassa. Kuvasta saa käsityksen, että presidenttiys olisi Stubbille vitsi. Mitä röyhkeyttä, aroganttia toimintaa.

Suomi elää parhaillaan karmeimpia aikoja II maailmansodan jälkeen. Euroopan turvallisuus on horjunut. Sodan uhka on koko maanosan päällä Venäjän rikollisen hyökkäys sodan takia Ukrainassa. Kymmeniä tuhansia ihmisiä on saanut surmansa Ukrainan sodassa ja samalla Venäjä uhkaa aloittaa sabotaasi-iskut Euroopassa ja virallisessa kuvassaan presidentti nauraa. Onko tämä tilanne maailmassa Stubbille mukamas näin hauskaa ja kivaa?

Kuva on mielestäni mauton ja kertoo, että Stubb ei käsitä mitä on olla Suomen tasavallan presidentti. Olen raskaasti pettynyt tähän. Presidentin on herätettävä kansalaisissa arvokkuuden tunnetta, luotava turvallisuuden tunnetta. Tätä tämä kuva ei herätä. Nyt tämä naureskeleva Stubb ilmestyy kaikkialle. Kuva Suomesta on, että täällä on naureskeleva presidentti, jolla on lähinnä hauskaa. Mitä hauskaa siinä on, että ihmisiä surmataan joka päivän tuhannen kilometrin päästä presidentinlinnasta?

Olen nyt arvioinut, että Stubb jää yhden kauden presidentiksi ja tämä kuva vahvistaa tätä käsitystä. Mitä jos Suomessa tapahtuu jokin hirveä onnettomuus Stubbin kaudella ja joka paikassa esillä on naureskeleva Stubb? Stubb ei tajua presidenttiydestä yhtään mitään. Surullinen tilanne.

Jan Rossi

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu