Suomen on liityttävä NATO:oon!

On selvää, että viime aikaisen tapahtumien valossa Ukrainassa, Suomessa tulisi aloittaa rehellinen ja avoin keskustelu liittymisestä Natoon. Olen vuosien hiljaiselon jälkeen hämmentynyt kuinka alas Nato-keskustelu on ajettu alas Suomessa. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta ei ole viime aikoina tai vuosina käyty minkäänlaista keskustelua.

Missä ovat keskustelijat? Missä ovat linjan vedot? Näyttää yhä selvemmin, että Suomen Nato-jäsenyys ratkaistaa Ruotsissa. Suomi odottaa Ruotsin ratkaisuja, kun samaan aikaan Venäjä voimistaa toimintaansa Ukrainan rajoilla ja suoraan jo uhkaa maan turvallisuutta.

Mielestäni Suomessa tulisi alkaa rehellinen keskustelu Suomen liittämisestä Natoon. Ukraina kolkuttelee tosissaan Nato-jäsenyyttä, mutta Suomessa nukutaan ruususen unta, ikääkuin mitään turvallisuuspoliittista muutosta Suomen lähi-alueilla ei olisi tapahtumassa. Venäjä testaa jo tuomiopäivän asettaan Itämerellä ja Suomessa tämä ei aiheuta mitään reagointia. Mitä tapahtuisi jos Moskovan torpedoa testattaisiin Englannin kanaalissa? Tai Ranskan rannikoilla?

Suomi on täysin tällä hetkellä pääministeri Sanna Marinin sosialistisessa utopiassa. Sanoutukaamme irti sosialismista ja tehkäämme Suomesta normaali länsimainen demokratia Norjan, Islannin ja Tanskan mukaan. Nämä maat ovat olleet vuosikymmeniä mukana Natossa ja kehittäneet turvallisuutensa Naton 5. artiklan mukaisesti. Miksi Suomi ei ole? Koska on todellisen Nato-keskustelun aika? Miksi presidentti Niinistö hyssyttelee Nato-keskustelua Suomessa? Muutos on tapahduttava.

Jan Rossi

+5
JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kotimaan ja kansainvälisen politiikan tarkkailija. Erityisesti kiinnostukseni kohteita ovat ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja ihmisoikeudet Suomessa ja maailmalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu