Susanne Päivärinnan väitteet Sanna Marinista onnettomia

Nyt tämä kokoomuksen kansanedustaja Susanne Päivärinta meni julkaisemaan vaalikirjansa, jossa osansa saa ex-pääministeri Sanna Marin. Päivärinta väittää, että Marinilla valta ja menestys nousi päähän. Todisteeksi Päivärinta nostaa haastattelun vuodelta 2011, jossa Marin oli SDP:n nuorten puheenjohtajana paikalla ja olisi esiintynyt toisella tavalla kuin pääministerinä. Tilanne kuitenkin on se, että  rooliero demarinuorten puheenjohtajana ja SDP:n puheenjohtajana ja pääministerinä on hieman erilainen.

Jos Marin näytti pääministerinä ylimieliseltä, tämä on ylitulkintaa sillä Marin otti pääministerimoodin käyttöön siinä tarkoituksessa kuin hän käsitti miten pääministerinä pitää toimia. Mielestäni Päivärinnan luonnehdinnat Marinista ovat kateutta. En nähnyt Marinissa mitään sellaista, että hänellä valta olisi noussut päähän.

Kun nyt katsoo Marinin urakehitystä, onhan se melkoinen ollut. Hän on nyt Blairin instituutin nauvonantajana, josta tietenkin toivoisin hänen siirtyvän pian uusiin tehtäviin, koska instituutti on kiistanalainen paikka.

Jos saisin suositella Marinille todellista kansainvälistä roolia, Marinin kannattaisi miettiä rauhansovittelijan roolia kansainvälisissä konflikteissa. Blarin instituutista Marin ei pääse tavoittelemaan Nobelia, kuten Ahtisaari sai 2008 rauhanvälitystyöstään.

Sanna Marin voisi suunnata rauhanvälitykseen ja sitä kautta saada uskottavaa otetta presidenttiehdokkuuteen 2030 vaaleissa. Marin on SDP:n ainoa toivo tuolloin, koska muita varteenotettavia ehdokkaita ei ole, koska Lindtman pyrkii pääministeriksi 2027 vaaleissa.

Sanna Marinilla tällä hetkellä kaikki kortit kädessään päästä asemaan, josta päästä tavoittelemaan vaikka Nobelin palkintoa. Toivottavasti hän pelaa korttinsa oikein. Nykyisistä puhujakierroksistaan ei saada saavutuksia aikaiseksi. Saavutukset kansainvälisellä uralla saavutetaan teoilla, ei puheilla, vaikka ihmiset mielellään tulevat Marinia kuuntelemaan.

On todella toivottavaa, että Marin päätyy tekemään hyvää maailmalle. Rauhantyö on se, mihin Marinin kannattaa suunnata. Sanna Marin on rohkea nainen. En ymmärrä miksi Päivärinta pinnallisti itsensä.

Jan Rossi

 

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu