Taylor Swift voisi ratkaista USA:n presidentinvaalit

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, laulajatähti Taylor Swiftilta on mahdollisuus oleellisella tavalla vaikuttaa kenestä tulee Yhdysvaltain presidentti. Taylor Swift on käsittämättömän suosittu USA:ssa ja hänestä tuli ensimmäinen ihminen, joka on noussut miljardööriksi pelkästään musiikillaan.

Toistaiseksi Swift on päätynyt kehottamaan ihmisiä äänestämään niitä, jotka edustavat parhaiten heitä itseään. Eli tässä tämä on. Swift voisi ratkaista vaalit yksinkertaisesti ilmoittamalla, että hänen ehdokkaansa on presidentti Joe Biden, vaalit olisi ratkaistu.

Swiftin suosio ja asema kertoo millainen valta viihdeteollisuudella on Yhdysvalloissa. Monet amerikkalaispoliitikot kisaavat päästä samoihin kuviin viihdemaailman julkkisten kanssa, mutta Swiftin seuraan he eivät ole päässeet, koska Swift tietää millainen vaikutusvalta hänellä on ratkaista vaaleja ja poliittisia kysymyksiä Yhdysvalloissa.

Swift on kuitenkin uransa aikana ottanut kantaa poliittisiin kysymyksiin muun muassa kannattamalla sukupuolten tasa-arvoa, seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia, vastustamalla rasismia, poliisin harjoittamaa väkivaltaa  vastaan ja vastustamalla valkoista ylivaltaa. Näiden käsitystensä perusteella Taylor Swiftia voisi pitää liberaalina ja demokraattina. Vuoden 2020 vaaleissa Swift tuki Joe Bidenia.

Taylor Swiftin suosio on kasvanut uskomattomiin mittasuhteisiin Yhdysvalloissa. Muualla maailmassa tätä ei ole huomattu. Suomessa Swiftilla ei ollut sellaista suosiota kuin Madonnalla tai Elvis Presleyllä.

Mihin Taylor Swiftin suosio lopulta voi johtaa? Edes maailman rikkaimmalla henkilöllä Elon Muskilla ei ole sellaista vaikutusvaltaa kuin Taylor Swiftilla. Musk on ottanut kantaa poliittisiin kysymyksiin, mutta laajoihin kansanjoukkoihin Musk ei ole kyennyt vaikuttamaan, vaikka omistaa maailman vaikutusvaltaisimman median X:än eli entisen Twitterin.

Odottelen mielenkiinnolla milloin Taylor Swift ottaa kantaa presidentinvaaleihin ja ilmoittaa tukevansa Bidenia. Tämä olisi presidentti Joe Bidenille jättiläismäinen voitto Trumpista. Tämä kertoo missä asemassa Taylor Swift on tällä hetkellä Yhdysvalloissa. Laulajatähti vaikuttaa Yhdysvaltain ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan enemmän kuin monet amerikkalaispoliitikot kongressissa tai senaatissa.

Jan Rossi

JanRossi
Sitoutumaton Helsinki

Olen kansainvälisen ja kotimaan politiikan seuraaja. Keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Palaute ja yhteydenotot, jan.rossi@saunalahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu