Kaksinaamaisen pelin politiikkaa

Suomen Nato-neuvottelut palaavat miltei lähtöruutuunsa. Ja taas vastassa on kukas muu kuin vuoroin lännen, vuoroin idän kanssa flirttaileva Turkki.

Sananvapauden tukahduttamisesta ja opposition vaientamisesta tunnetuksi tullut Turkki, joka on ”kunnostautunut” muun muassa suomalaistoimittaja Ayla Albayrakille langetetulla yli 2 vuoden vankilatuomiolla ”kiitoksena” työskentelystä kurdialueella ja poliittista peliä paljastavien uutisointien tuottajien pidätyksillä, kotiratsioilla ja oikeudenkäynneillä tuntuu olevan neuvotteluissa se, joka sanelee ehdot. Siitäkin huolimatta, mitä maa on tehnyt sen terroristeina pitämälle vähemmistökansa kurdien poliittisesti aktiiveille ja kansanosan edustajille yleensä.

Ehtojen sanelijan rooli asettuu entistä oudompaan valoon, kun uutisoinneissa vilisee tietoa siitä, että Turkki on tuplannut öljyntuontinsa Venäjältä viime keväästä alkaen. Samalla Turkki on ottanut roolin Putinin länsipakotteiden ansiosta laihtuneen Ukrainan sotakassan paikkaajana.  Maan kaksinaamaisesta roolista maailmanpoltiikassa kertoo se, että samaan aikaan Turkki onnistui runnomaan Yhdysvaltain hallinnossa eteenpäin  hamuamansa F-16 hävittäjäkaupat.

 

+1
Jari Hakala
Sitoutumaton Vaasa

Vaasalainen toimittaja, joka tällä hetkellä katselee koronaa - toivon mukaan - hieman arkisemmasta kulmasta, koittaen samalla muistaa, että maailmassa on myös paljon muuta - edelleen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu