Elpymisvälineen perimmäinen tarkoitus
Elvytystä tehdään nyt kaikkialla. Yhdysvalloissa elvytetään 1900 miljardilla dollarilla. Saksassa on luovuttu perustuslaillisesta velkajarrusta ja siellä elvytetään 350 miljardilla eurolla. Jos mukaan lasketaan epäsuora tuki eli valtion takaamat lainat, on Saksan elvytys jopa 1250 miljardia.
Nämä maat elvyttävät siis kansallisesti. On arvioitu, että USA:n ja Saksan elvytys tulee näkymään myös meidän taloudessamme. Suomen viennistä melkein neljännes menee Saksaan ja Yhdysvaltoihin. Voidaankin hyvin vetää johtopäätös, että näillä tukipaketilla on suurempi vaikutus viennillemme kuin EU:n elpymisvälineellä.
Keskuspankit niin USA:ssa kuin meillä Euroopassakin ostavat nyt valtioiden velkakirjoja. EKP on luvannut nostaa myös valtiolainojen ostoja yhä kiihtyvällä tahdilla PEPP-ohjelman (1850 miljardin koronaohjelma) alaisuudessa. Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että keskuspankit printtaavat rahaa niin paljon kuin tarvetta on. Lainaa saavat käytännössä kaikki maat. Saksan kaltaisille maille laina on miinuskorkoista ja velkaantuneimmillekin maille korko on hyvin maltillinen.
Tätä taustaa vasten puhe elpymisvälineen välttämättömyydestä onkin hyvin erikoista. Varsinkin kun tiedämme, että vain 30 % paketista määräytyy suoraan koronasta johtuvista talousluvuista. Tämä ei ole koronatukipaketti, vaikka sellaisena siitä on puhuttu. Olemassa oleva tilanne ei vaadi minkään sortin yhteisvastuuta. Jokainen maa voi halutessaan lahjoittaa tai lainoittaa maita niin paljon kuin rahkeissa on varaa. Ja kuten yllä on kerrottu, maat saavat myös tarpeisiinsa edullista rahoitusta keskuspankeilta. Tukipaketti on kaiken lisäksi aivan liian pieni todelliseen elvyttämiseen. Pelkästään Italia tarvitsee omaan elpymiseensä 750 miljardin paketin. Onkin selvää, että elpymisväline ei jää kertaluontoiseksi.
Kaikesta tästä on syytä nostaa kysymys, mihin oikeasti elpymisvälinettä tarvitaan? Miksi meidän pitää maksaa 2.7 miljardista eurosta n. 7 miljardia? Samalla 7 miljardin euromäärällä elvyttäessämme omia yrityksiämme saisimme suoran hyödyn. Summana se olisi jo sitä suuruusluokkaa, jolla olisi elvytyksen kannalta aitoa painoarvoa maallemme.
Miksi tätä keskustelua tukipaketista käydään? Miksi olemme mukana kynsin ja hampain, vaikka järki ja faktat sanovat aivan muuta? Jos nyt lähdemme mukaan näillä ehdoilla elvytysvälineeseen, tarkoittaa se sitä, että emme pääse siitä enää pois. Olemme silloin mukana taakanjakounionissa. Me annamme budjettivallan pois omista käsistämme. Syntyy tilanne, jossa on ns. isännätöntä rahaa, jota jaetaan holtittomasti. Elpymisväline lisää EU:n moraalikatoa ja vähentää EU-maiden sisäistä luottamusta. Nettomaksajat eivät loputtomasti voi olla tukemassa talouttaan huonosti hoitaneita maita.
Elpymisvälineen tuoma uusi tilanne johtaa siihen, että erilaisilla veroilla ja korotetuilla maksuilla tullaan kattamaan kustannuksia. Siirrämme myös askel askeleelta verotusoikeuden EU:lle. Väistämätön loppupäätelmä on, että elpymisvälineen avulla meidät huijataan mukaan yhä syvempään EU:n integraatioon eli liittovaltioon. Sitä tämä kaikki tarkoittaa, ja nyt tänä keväänä on kysymys -ei niinkään koronasta tai solidaarisuudesta- vaan Suomen itsenäisyydestä.
Edustaja Koskela puhuu asiaa, jota kannattaa joka puolueen ihmisten miettiä. Haluammeko tuhota nykyisen EU:n, josta kerran on äänestetty, lähtemällä federalistisen velkaunionin ja tulonsiirtounion tielle kysymättä kansalta asiaa? EU:n peruskirja ja Suomen perustuslaki estävät tällaiseen yhteiseen velkajärjestelyyn liittymisen, mikä on demokratian kannalta tuhoisaa, päätöksenteon siirtyessä vaaleilla valitsemattoman komission valtaan. Nyt on perustuslakivaliokunnan tehtävä velvollisuutensa vaatien 2/3 Eduskunnan enemmistöpäätöksen ennen siirtymistä elvytyspaketin taakse. Eihän meitä suomalaisia ennen Siperiaankaan väkisin viety eikä nytkään EU liittovaltioon ilman äänestystä isännättömän velan takaajaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tuosta matemaattisen kaavan aikoisi kirjoittaa ja sen käyräksi perusteineen muotoilisi, pitäisi huoneesta lattia ja katto puhkaista ilmiön todellisuutta ilmaistaakseen.
Kollegani MySearch julkaisee nimimerkillään käsityksen taloudesta, systeemiajattelijan ominaisuudessaan: ”The average person does not necessarily understand all the ins and outs of modern economics, although we often have very definite opinions about the fact that something must be going wrong, especially when we are all affected by the next economic crisis. Therefore, this video is a general introduction to economics undertaken on the Mysearch website by way of self-education, such that any statements should not be taken as authoritative. ”
Videon kesto on 17 minuuttia: http://www.mysearch.org.uk/website0/videos/Economics.mp4.
Suosittelen katsomaan.
Ilmoita asiaton viesti