Pitäisikö välillä harjoitella rauhaa?

Viime päivinä media on kiinnittänyt huomiota sotaharjoituksiin, joita on meneillään sekä Välimerellä että Itämerellä. Sotaa harjoitellaan aina vähän väliä, mutta rauhaa ei koskaan. Pitäisikö tasapuolisesti pitää myös rauhanharjoituksia?

YLE uutisoi 25.08.2020 näin:

Jännitteet kasvavat itäisellä Välimerellä – Kreikka ja Turkki pitävät sotaharjoitukset Kreetan lähivesillä.

https://yle.fi/uutiset/3-11509952

Iltalehti uutisoi 26.08.2020 näin:

Ruotsi nosti puolustusvalmiuttaan – syynä Venäjän sotaharjoitus ja Valko-Venäjän tilanne.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a7e1d894-73ab-47fd-a4fe-8e2521b15786

Koronapandemia on aiheuttanut kansainvälisesti mittavan taloudellisen ahdingon. Miljoonat ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa ja suuri joukko yrityksiä on joutunut lopettamaan toimintansa. Valtiot ovat pumpanneet elvytysrahaa talouden pelastamiseksi sillä seurauksella, että tulevat sukupolvet joutuvat niitä vielä kauan maksamaan.

Yleisesti ottaen valtioilla ei ole enää riittävästi rahaa yhteiskuntien pyörittämiseen. Mutta yhdellä sektorilla rahan puute ei näy. Aseisiin riittää aina rahaa. Suomessakin Kokoomus muistuttaa hävittäjähankintojen tarpeellisuudesta.

Kaleva julkaisi 26.08.2020:

Petteri Orpo pitää hä­vit­tä­jä­kau­pan lyk­käys­pu­hei­ta epä­isän­maal­li­si­na – vaatii, että hä­vit­tä­jä­han­kin­ta to­teu­te­taan ko­ko­naan ja suun­ni­tel­lus­sa ai­ka­tau­lus­sa.

https://www.kaleva.fi/petteri-orpo-pitaa-havittajakaupan-lykkayspuheita/2816406

Suomen armeija oli helisemässä Neuvostoliiton ylivoimaa vastaan talvi- ja jatkosodassa. Vain rohkeat sotilaat pelastivat Suomen.

Voisiko maailman pelastaa myös rauhan teoilla? Kuka olisi niin rohkea, että järjestäisi rauhanharjoitukset? Tämä on kysymys, jota kannattaisi aika ajoin pohtia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu