Kansallisia uhkakuvia pitää kyetä ratkomaan
Yhteiskuntamme elää nyt ennenkokematonta murroksen aikaa. Olemme päässeet irti suomettumisen kahleista ja Leninin kuvat koristavat yhä harvemman suomalaisen kodin seiniä. Venäjän putinoitua kauppasuhteensa EU:n jäsenvaltioihin Ukrainaan kohdistuvilla sotatoimilla, Oltermannia saa kotimaassammekin kohtuu hintaan, mikä on pieni lohtu sotauutisten väsyttämille kansalaisillemme. Ladasta on tullut museoauto ja historiaan on jäänyt myös Neuvostoliiton aikainen YYA-sopimus, jonka peruina osittain alistuimme Venäjän vasallivaltioksi.
Ajatus sodan laajenemisesta Ukrainan ohella myös muihin Venäjän naapurivaltioihin on syytä pitää mielissä. Meillä Suomessa eroaminen omalla ilmoituksella reservistä osoittaa pelon tarttuneen jo moniin varusmiespalveluksen suorittaneisiin henkilöihin. Olemme nyt Naton täysjäsen, mutta se ei korvaa yleistä asevelvollisuutta, josta reserviläisjoukot koostuvat. Tästä yleisestä asevelvollisuudesta on pidettävä entistäkin tiukemmin kiinni. Tulevalla presidentillämme tulee olla kylmähermoisuutta suhtautumisessa Venäjään, sillä pienikin myötämielisyyden osoitus siihen suuntaan osoittaa heikkoutta puolustusvoimien ylipäällikön tehtävissä.
Viennistä riippuvainen kansantaloutemme on polkenut kuntopyörää reilusti yli kymmenen vuoden ajan. Velkaa karttuu, mutta maisema ei vaihdu. Pitkään velkarahalla rahoitettu hyvinvointivaltiomme on vaarassa ajautua konkurssiin, ellei käännettä saada aikaan. Nykyisellä hallituskoalitiolla on tukenaan yrityssektorit ja oppositiolla ammattiliitot, jotka pullikoivat sopeutustoimia vastaan.
Kilpailukykymme kansainvälisillä markkinoilla on laskeva jäykkien työmarkkinoiden seurauksena. Saavutetuista eduista ei kukaan ole valmis luopumaan. Oikeistohallitusta kurittavat vasemmiston tukemat lakot, jotka laajentuessaan pysäyttävät talouden kasvun edellytykset vuosiksi eteenpäin. Samalla katkeavat oksat monilta teollisuuden ja pk-sektorin työntekijöiltä ja yhä useampi heistä joutuu siirtymään velkaantumista kiihdyttävien sosiaalietuuksien piiriin. Yksinyrittäjyys tulee lisääntymään ja julkinen sektori ajautuu yhä pahempaan rahoituskriisiin. Tässä taistelussa talvisodan henki on tyystin hukassa.
Suurin ja mielestäni merkittävin yhteiskunnallinen investointi on jäänyt poliitikoilta tekemättä jo vuosikymmenten ajan. Maata ei ole kyetty tai paremminkin haluttu pitää asuttuna kauttaaltaan, vaan on vedottu alhaiseen syntyvyyteen, jonka seurauksena huoltosuhteemme on vääristynyt ja se puolestaan lisää kuluja kansantalouteen. Toimet kansallisen syntyvyyden kasvuun saattamiseksi loistavat poissaolollaan. Tämä, jos mikä, uhkaa kansallista huoltovarmuuttamme ja turvallisuuttamme. Miksi tätä uhkakuvaa ei tunnisteta ja kyetä korjaamaan?
Poliitikot ovat päätyneet sijaissynnyttäjiin jo aikaa sitten. Heitä tulee Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä. Sijaissynnyttäjää voi tarvita myös uusi presidenttiparimme lapsen saadakseen.
Tähän on tultu ja toivottavasti luottamuksesi johtoon palasi. Homma hoidossa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kommentistasi Juha
Olet koko ajan hermolla, sillä kansallinen syntyvyys on poliitikkojen taholta ulkoistettu tietoisesti. Tämä on ensiaskel kansallisen identiteettimme häviämiseen. Se, onko se hyvä vai huono asia, se onkin jo toinen stoori.
Ilmoita asiaton viesti
Haavistoa lähellä olevat tahot ilmeisesti masinoivat tuon reservistä eromispuuskan. Eronneet ilmaisivat tukensa näin siviilipalveluksen suorittaneelle idolilleen.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kommentistasi Juhani
Ajatuksessasi on paljon perää ja se on valitettava suuntaus. Toivottavasti nuorisostamme löytyy vielä kansallista isänmaallisuuden henkeä sen verran, että pystymme vastaamaan ajan haasteisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Nuorisomme on ihan tervettä. Olen kaikin tavoin seurannut sukumme poikien suhdetta Suomen puolustamiseen ja vaikka he ovat indonesialaisia kultturiperinnöltään he ovat käyneet armeijan Suomessa. Nuorempi on juuri suorittanut Vahtiperämiehen tutkinnon ja on valmis puolustamaan maatamme merillä. Vanhempi sai ylennyksen reservin Kersantiks
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa kuulla Juhani tuollaista. Nostan kyllä hattua kaikille yhtä vastuuntuntoisille nuorille ja heidän vanhemmilleen.
Ilmoita asiaton viesti
– Passais kyllä vähän lähtee riehaantumaankin jo.
– Sen verran on menty k-sukkaisesti, yhtä sun toista pidätellen.
– Jep. Kaikki irti, ja kertarysäyksellä.
– Lataa, huomio, … kakkukahveille mars!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kommentistasi Juha
Näinkin asiaan voi ottaa kantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ikävä kyllä nykyisin olemme enemmän vasallin roolissa EU:ssa ja USA:ssa kuin aikoinaan Neuvostoliitossa. Silloin sentään monista isoista asioista saimme itse päättää, oli oma valuutta, eikä N-liiton kanssa ollut yhteisiä sotaharjoituksia eikä myöskään N-liitolla ollut 15:sta tukikohtaa Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kommentistasi Tony
Ajattelen asiasta hieman toisin. Aiemmin tyydyimme siihen, mitä itänaapuri halusi meidän tekevän ja mehän teimme niin. Venäjä ei ole kuitenkaan maailman napa, sen paremmin kuin EU tai USA, mutta näiden viimeksi mainittujen kanssa emme otattele sotilaallisen uhan alla.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos asiallisesta vastauksesta. Myöhempien aikojen N-liittoa ja nykyistä Venäjää en itse pidä sotilaallisena uhkana Suomelle, mutta nyt kun USA:n kelkkaan lähdimme riski joutua jonkinlaiseen konfliktiin on noussut merkittävästi.
Ilmoita asiaton viesti