Kommunistidiktatuurit rajoittavat maailman rauhaa ja väkilukua epäeettisin toimin

Kovin korkeita pisteitä ei voi antaa EU:lle,  sen paremmin kuin muillekaan länsivaltioille liittoutumineen,  eikä myöskään YK:lle niiden mitättömiksi käyvistä aikaansaannoksista Venäjän tuhovimman pysäyttämiseksi Ukrainassa.  Hyvä tahto ja myötämielinen suhtautuminen ongelmia aiheuttavien sekä maailman rauhaa horjuttavien inhimilliä kärsimyksiä ja materiaaltuhoja tuottavien toimien eliminoimiseen ei riitä eikä auta niiden toteutumista ilman konkreettisia toimia. Ukrainassa YK:n puuttuva väliintulo ja läsnäolo  rauhanturvaajineen tai järeämpien sotilaallisten vastatoimien puute länsivaltioden taholta jää historiaan yhtä pöyristyttävänä kuin Putinin aloittamat sotatoimet vieraan maan alueiden liittämiseksi Venäjään. Siviilejä ja sotilaita lienee kuollut tässäkin sodassa yhteensä jo satojatuhansia. Venäjään kohdistetut taloudelliset pakotteet eivät ole estäneet siviilien joukkomurhia ja ihmisten elinolojen täydellistä tuhoamista  Ukrainassa. Satojen miljardien  lasku jälleenrakentamisesta  näyttääkin lankeavan tumpeloiksi osoittautuneille EU:n jäsenvaltioille ja arvovaltansa menettäneelle YK:lle ja sen rahoitusorganisaatioille.

 

Kukapa olisi uskonut vielä vuosi sitten, että yhden miehen annetaan terrorisoida maailman energia-ja talousmarkkinoita  tällä kuluvalla vuosikymmenellä. Venäjällä on edelleen valtit käsissään Euroopan energian saatavuudessa sekä maailman väkiluvun kasvun rajoittamiseksi epäeettisin toimin. Kiinasta alkunsa saanut koronapandemia lienee tappanut miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa, silti väkiluku ylitti kahdeksan miljardin rajan ja jatkanee kasvuaan edelleen. Tuhoamalla maailman vilja-aittaa Ukrainassa sekä rajoittamalla viljantuotannon ja muunkin elintarviketuotannon  edellytyksiä muissakin Euroopan valtioissa  energian ja lannotteiden osalta, Venäjä pyrkii muuttamaan maailman järjestystä väkilukua karsivilla nälkäkuolemilla kommunismia suosivaksi.

 

Mitä Pohjois-Korea saa aikaiseksi, se on vielä arvoitus, mutta länsimaiden on syytä varautua pahimpaan myös heidän taholta. Kommunistissa diktatuureissa ihmishenki on arvoton, joten niissä valtaa pitävät konklaavit ovat ainainen ja todellinen uhka maailman rauhalle. Keinot ovat häikäilemättömiä ja tuhot valtavia. Kun riskit realisoituvat, kuten nyt Venäjän toimesta, pitäisi niihin vastata uhattuina olevien kansakuntien  taholta yhteistuumin järeämmin toimin kuin konfliktien alullepanijat kuvittelevat tapahtuvan. Tällaisissa tapauksissa, kuin nyt on meneillään,  viivyttelytaktiikka tuo suuremmat tuhot kuin nopea toiminta.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu