Onko perussuomalaisten jäsenkunnassa tapahtunut merkittäviä muutoksia?

Toista kertaa hallitusvastuussa olevien perussuomalaisten kantti on ainakin toistaiseksi pitänyt, sillä uutisointia jäsenistön osalta hallituksesta eroamiseksi ei ole ollut havaittavissa. Edellisellä kerralla Sipilän hallituksen aikana 2015-2019 puolueen jäsenistö lynkkasi hallitusohjelmassa valtiontalouden tasapainottamiseen ja työllisyyden kasvuun sitoutuneet ministerinsä ja pakeni vuoden 2017 Jyväskylän puoluekokouksen puheenjohtajavalinnoillaan tietoisesti takaisin oppositioon. Silloiset ministerit ja osa kansanedustajista pitäytyivät kuitenkin sovitun hallitusohjelman takana sen vaalikauden loppuun saakka perustamalla uuden ryhmittymän, josta sittemmin tuli Sininen Tulevaisuus puolue ja myöhemmin nimi muuttui Sinisten kautta Korjausliikkeeksi. Toimiminen ilman korruptioluonteista puoluetukea  koitui tämän puolueen kohtaloksi ja puolue poistettiin puoluerekisteristä 2023.  Osa sen jäsenistä on siirtynyt muihin puolueisiin tai jättänyt kokonaan poliittisen toiminnan.

 

Tuon Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen äärioikeistolaiseksi osoittautunut uusi puoluejohto nimesi valtion velkaantumisen ja muiden yhteiskunnallisten epäkohtien suurimmaksi aiheuttajaksi vallitsevan maahanmuuttopolitiikan ja varsinkin maahamme eri syistä saapuneet kolmansien maiden kansalaiset. Joiltakin osin tällekin löytynee myös perusteita, mutta ehkä näiden ongelmien perimmäinen syy löytynee kuitenkin kotikutoisen poliittisen valtataistelun areenalta, jossa vasemmistopuolueet ammattiliittojen tukemina pyrkivät sosialisoimaan yhteiskuntamme ja kansantalouden perustan eli yrittäjyyden ja sen myötä koko elinkeinoelämän. Tästä kielii myös meneillään olevat poliittiset työtaistelut, jossa haiskahtaa tuttu kapitalisti-kommunisti vastakkainajattelu.

 

Duunaripuolueeksi ilman sosialismia  luonnehdittu perussuomalaiset on kerännyt aiemman historiansa aikana kannatuksensa juuri duunareilta, pienviljelijöiltä ja pienyrittäjiltä sekä muilta pienituloisilta väestöryhmiltä alkuperäistä smp:n ideologiaa myötäillen.  Puolueeseen pesityi kuitenkin jo ennen Jyväskylän puoluekokousta vahvasti äärioikeistolaista ideologiaa ihannoivien väestöryhmien edustajia,  sekä sen jälkeen vauraampaa elintasoa ja eri ammattikuntia edustavia henkilöitä, joiden edunvalvojaksi nykyinen puoluejohto näyttää nyt puoluetta näkyvästi luotsaavan. Nykyiset perussuomalaiset eivät ole se sama puolue, joka Timo Soinin johdolla asemoitui kovia kokeneen kansanosan äänitorveksi. Meneillään oleva vaalikausi näyttänee sen, onko perussuomalaisten jäsenistössä tapahtunut selkeä muutos ja mihin suuntaan.

Jari Pirinen
Sitoutumaton Oulu

Yrittäjä
Oulu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu