Siniset tulevat näkymään jatkossa vahvemmin poliittisella kentällä

Siniset saivat Keravalla 18.9.2021 pidetyssä puoluekokouksessa uuden puheenjohtajan pörssiyhtiö Investor Housen toimitusjohtaja Petri Roinisesta. Puoluejohtajistossa jatkavat ensimmäisenä varapuheenjohtajana Tiina Ahva, toisena varapuheenjohtajana Ari Jalonen sekä uusina kolmas varapuheenjohtaja Tommi Aalto ja puoluesihteeri Toni Eronen. Uusi puoluejohtajisto on kokonaisuudessaan  erittäin positiivinen, osaava ja eteenpäin katsova tuloshakuinen huipputiimi, jolta voi odottaa jotakin todella merkittävää  esilletuloa poliittisella kentällä. Petri Roinisella on ollut elämäntyönä yrittäjyys ja elinkeinoelämän asiantuntijuus ja nyt uutena agendana puoluejohtajuus.

 

Siniset tarjoavat puheenjohtajansa johdolla jatkossa harvinaisen tilaisuuden poliittiselle kentälle jakautuneille yrittäjille koota voimansa yhä tiiviimmäksi kansantaloutemme tukijalaksi. Palvelu-, kaupan-ja teollisenalan yrittäjyyden ohella maa-ja metsätalousalan yrittäjät saavat nyt sinisistä todellisen edunvalvojansa politiikan sektorille, sillä puolueen yksi keskeisimmistä tavoitteista on pitää huolta siitä, että perhekeskeinen yrittäjyys ja työllistyminen niissä takaavat koko maan asuttuna pysymisen ja kansalaisten hyvinvoinnin terveyden ja talouden rintamilla paremmin kuin jälkipolville testamentattu velkavankeus.

 

Sinisten tavoite on palata vastuullisuuden esikuvaksi takaisin eduskuntapuolueeksi vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Kotimaiset investoinnit pk-sektorille ja omistajuuteen ovat sinistä symbolismia parhaimmillaan. Yhteiskunnalla on puoluejohdon mukaan oltava yrittäjävastuu balanssissa yrittäjien yhteiskuntavastuun kanssa. Syömävelkainen kansa elää ruususen unta , vaikka tupaan tulee jäätä ja lunta eli nykyisen eduskunnan vastuullisuus peittyy taitamattomuuden  ja välinpitämättömyyden alle. Talous tulee saada pysyvään reippaaseen kasvuun ja sitä tukeva työnverotus kevenemään kansalaisten ostovoimaa lisääväksi. Poliitikkojen tehtävä on luoda edellytykset jokaiselle kansalaisellemme itsensä ja perheensä elättämiseen yrittäjyydellä ja työn vastaanottamisen helppoudella, eikä passivoida ihmisiä työkyvyttömiksi vastikkeettomilla jopa ”elinkautisilla” tukijärjestelmillä.

 

Ahkeruus on ilomme ja yrittäjyys intohimomme, sillä jokaisen työkykyisen ja työikäsen tulisi saada olla kukkaronsa kuningas. Ammattitaitoisista osaajista on pulaa varsinkin teknologia- ja rakennusaloilla. Ongelmaa korjataan oikeutetustikin osaavaalla työperäisellä maahanmuutolla, jonka turvin suotuisa talouskehitys pyritään varmistamaan. Samalla sillä korjataan myös huoltosuhteen vääristymää. Yksi olennainen asia kuitenkin tahtoo jäädä yhäkin liian vähälle huomiolle näissä toimenpiteissä eli kansallinen syntyvyyden kasvuun saattaminen.  ”Isänmaa, äidin syli ja lapsen kehto” ovat kuitenkin kansakuntamme elinehto. Tähänkin siniset tulevat hakemaan ratkaisumallin, jolla varmistamme jälkipolville hyvinvointiyhteiskunnan säilymisen edellytykset.

 

Yhteiskuntamme on toivottavasti piakkoin avautumassa kaikilta osin koronapandemian  ikeestä rokotekattavuuden noustessa yli 80 prosentin myös yli 12-vuotiaiden osalta. Vastoin odotuksia, kuitenkin osa väestöstämme on edelleen haluton ottamaan koronarokotteen syystä taikka toisesta. Kansalaisten keskuudessa terveyspalvelujen kohentumista vaaditaan yhä voimaakkaammin, mutta yhteisvastuullisuus niiden toteuttamisessa on kuitenkin näköjään yhtä hukassa kuin nykyisellä hallituskoalitiolla valtiontalouden tasapainottaminen. Kun on ”rutto siellä, kolera täällä ja jatkuvasti sama meno päällä”, niin vaihtoehtoja nykymenolle toivoisi arvostettavan jatkossa nykyistä laajemmin. Aika näyttää myös sen, että onko kansalaisilla valmiutta tervehtyä ja vaurastua sinisin ajatuksin ja teoin, vai annetaanko mennä niin kuin on mennäkseen.

 

 

+3
Jari Pirinen
Oulu

Yrittäjä
Oulun Siniset ry:n puheenjohtaja 2018-
Pohjois-Pohjanmaan Siniset ry:n puheenjohtaja 2020-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu