Yhteiskuntamme vuonna 2050!

Minkälainen on suomalainen yhteiskunta vuonna 2050? Olemmeko itsenäinen, kaikessa omavarainen, vauras hyvinvointi- ja oikeusvaltio, jossa kansalaisten terveys ja elintaso ovat maailman korkeimmalla tasolla? Olemmeko valtio, jossa jokainen työikäinen ja osittainkin työkykyinen  tulee toimeen omilla ansiotuloillaan ja valtio, jossa tukea ja hoivaa tarvitsevat saavat tarvitsemansa avun reaaliajassa osaavilta ammattilaisilta, yhteisesti eri sektoreilta kerättyjen verovarojen turvin? Olemmeko kansainvälisessä vertailussa osaamisen ja laadun suhteen ykkösiä niin huipputeknologiassa, koulutuksessa, lääketieteessä, energian tuotannossa kuin muillakin kansantalouteemme vaikuttavilla osa-alueilla ja seuraako muu maailma esimerkkiämme maapallon kantokyvyn palauttamiseksi kestävälle tasolle? Onko meillä vuonna 2050  kansalaisten elintason turvaksi kerätty lisävarallisuutta säästöön pahan päivän varalle kultana ja muina jalometalleina vähintäänkin valtion vuosibudjetin verran ja olemmeko viimeistään silloin täysin velaton valtio?

Nämä ovat tulevaisuutemme kannalta tärkeitä kysymyksiä, joita ei kenenkään pitäisi sivuuttaa utopistisina ajatuksina. Paljon pitäisi päättäjiemme sekä kansalaistemme ajatukset ja toiminta kuitenkin muuttua arkipäiväämme liittyvän politiikan ohella avarakatseisempaan suuntaan, jotta osakaan edellä mainituista asioista voisi toteutua. Askelmerkkien ykkönen tulisi olla maamme väkiluvun kasvuun saattaminen ilman työperäistä ja sosiaaliperustaista maahanmuuttoa. Mikäli onnistuisimme lapsimyönteisellä perhepolitiikalla kasvattamaan kansallisen asukaslukumme kahdeksaan miljoonaan asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä, olisimme kenties lähellä tavoitetta. Maamme olisi silloin todennäköisesti huomattavasti laajemmin asuttu ja elinkeinorakenteeltaan monipuolisempi.

Uuden tyyppiset hajasijoitetut pienydinvoimalat mahdollistaisivat päästöttömän energiaomavaraisuuden ja vety korvaisi liikenteessä nykyiset käyttövoimanlähteet. Sisämarkkinoille ja vientiin suunnattujen uusien innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden  kasvu tukisi täystyöllisyyttä ja siten kansantaloutemme kohenisi merkittävällä tavalla. Vaurastumisen myötä sekä sisäinen, että ulkoinen turvallisuutemme olisi korkeammalla tasolla ja uudet sukupolvet saisivat terveemmät lähtökohdat oman tulevaisuutensa rakentamiseen. Näiden asioiden eteenpäin viemiseksi tarvitaan kuitenkin idearikkaita, vastuuntuntoisia ja rohkeita päättäjiä kaikille yhteiskuntamme hallintosektoreille. Me siniset tarjoamme uusille tulevaisuuden tekijöille mahdollisuuden astua askel kerrallaan ohjaimiin ja siten luotsaamaan Suomi mallimaaksi muille kansakunnille.  Kivijalka poliittiselle toiminallemme on siis olemassa edelleen, mutta löytyykö rakentajia, se onkin jo toinen juttu, sillä politiikan raadollisuus saa useimmilla  itsesuojeluvaiston nousemaan yhteishyvän edelle, niin valitettavaa kuin se onkin. Toivotaan kuitenkin, että tilaukselle valikoituu asioissa pitäytyviä vastaanottajia, jotka jättävät asiattoman kritiikin huomioimatta ja ryhtyvät tuumasta toimeen Suomen ja kansalaistemme edun mukaisesti.

+1
Jari Pirinen

Ehdolla kuntavaaleissa

Yrittäjä
Oulun Siniset ry:n puheenjohtaja 2018-
Pohjois-Pohjanmaan Siniset ry:n puheenjohtaja 2020-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu