Pakkotyölakia pukkaa

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Samaan aikaan kun hallitus jakaa ylimääräistä lapsilisää seuraavaksi jouluksi, syrjäseutujen opiskelijoille jopa 9000 euron opintolainahyvityksen sekä kaikille sähköverosta tuntuvia alennuksia talvipakkasten aikaan. Miljardeja jaetaan voittoa tavoittelevien sähköyhtiöiden tukemiseksi. Samaan aikaan hyvinvointialueiden rahoitus sakkaa. Vaje on ilman hoitajien palkankorotusta noin 1,5 miljardia euroa. Jos karkeasti lasken, hallitus on jakanut kaikkeen kivaan 2023 budjettiesityksessään tuon 1,5 miljardin euron verran. Ilmeisesti tässä kohtaa ihmishengillä ei ole merkitystä. Taiteilijat, turvetuottajat, syrjäseuduille muuttavat opiskelijat, lapsilisää nauttivat ym ajavat rahanjaossa ohi.

Hoitajajärjestöjen paikalliset ja tarkkaan rajatut lakkotoimet saavat jo alku metreillä nuo hövelit hallituksen ministerit raapustamaan pakkotyölakia hoidon turvaamiseksi. Ihmisiä kuulemma kuolee jos yksittäinen teho-osasto on kiinni vuorokauden. Toki olen sitä mieltä että työtaistelutoimien osuessa noin kriittistä hoitoa antavaan yksikköön ei ehkä ole loppuun asti harkittua. Mutta 26 vuoden hoitoalan kokemuksella voin sanoa ettei se maailmaa kaadu. Ilman lakkotoimia teho-hoitoa rajataan koska teho-hoitopaikkoja ei ole. Eikö tällöin ihmishenkiä vaaranneta? Lisäksi on perin merkillistä että hyväksymme normaali tilanteessa jopa isoja henkilöstövajeita. Eikö tällöin potilaita menehdy?

Suora lainaus HS 5.9. Tehyn Elsa-Maj Kirvesniemi arvostelee hallitusta siitä, että se saattaa puuttua hoitajien lailliseen lakkoon muttei puuttunut Paperiliiton lakkoon viime joulukuussa. Lakon ulkopuolelle ei rajattu lämmöntuotantoa ja vedenjakelua, ja käräjäoikeus määräsi Paperiliittoa sakon uhalla lopettamaan yhteiskunnan kriittisiä toimintoja vaarantavat työtaistelutoimet.
Olisi hyvä kuulla miten maan hallitus tai SDP / SAK perustelevat tämän? Onko siis hoitajat uhrattavissa jonkun korkeamman tavoitteen tieltä? Ja mikähän se mahtaisi olla?

Suomessa niin pyhään lakko-oikeuteen puuttumista on pidetty lähes mahdottomana. Nyt sekin on sanan helinää. Ollaan jopa menossa niin pitkälle että yksilön oikeuksiin ollaan puuttumassa. Hoitajia ollaan kohta hakemassa poliisivoimin kotoa työvuoroon. Koronan iskiessä Suomeen ymmärsin ja hyväksyn tällaiset toimet. Nyt olen rehellisesti sanottuna hämilläni. Miten meidän naisvaltainen vasemmistohallitus voi puuttua naisvaltaisen alan lakko-oikeuteen? Ja mitä sanoo SAK? Onko päättäjiltä mennyt ohi se todellisuuden kuva että Suomessa on pula osaavista työntekijöistä. Pakollako täytämme hetkellisen vajeen kun pitäisi miettiä kokonaisratkaisuja. Pakkolajit vain karkoittavat työntekijöitä hoitoalalta.

https://www.facebook.com/liberaalipuolue

 

+1
Jari Uusitalo
Liberaalipuolue Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Riippumatosta elämää tarkasteleva setämies

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu