Rangaistuksien koventaminen

Helsingin sanomien pääkirjoitus 8.1.2023 | Rikos ja rangaistus villitsevät vaaleissa, on hyvä. Itse näen ettei ole järkeä koventaa rangaistuksia jos kiinni jäämisen riski ei kasva ja oikeusprosessin käsittelyajat lyhene.

Sinällään surullista että poliitikot tarttuvat asiaan populismin kautta. Esimerkiksi parisuhdeväkivalta (tai perheväkivalta, kumpaa termiä haluaa käyttää) on Suomessa turhankin yleistä. Mutta jostain syystä sen ehkäisyyn ei panosteta. Tätä vasten jos vertaa opposition välikysymystä jengirikollisuudesta, taviksena hieman ihmettelen moista. Eikö oikeustajun ja yleisen moraalin kannalta olisi tehokkaampaa jos rangaistuksista saisi tuomion lain mukaan mahdollisimman nopeasti. Eikä vuoden kahden tai kolmen kuluttu?

Helsingin sanomien pääkirjoitus 8.1.2023 | Rikos ja rangaistus villitsevät vaaleissa: https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009309560.html?share=88152ae3e53704b403e9019bb6652f47

LeikattavaaLöytyy on Liberaalipuolueen varjobudjetti, jolla haluamme osoittaa, että nykyiselle tuhlauspolitiikalle ja valtion holtittomalle velanotolle on olemassa vaihtoehto.

Julkaisutilaisuus medialle 9.1. klo 12.30, Mechelininkatu 3 C. Paikkoja rajoitetusti.
Osallistua voi myös verkossa.

Jari Uusitalo
Liberaalipuolue Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Riippumatosta elämää tarkasteleva setämies

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu