Lapset ja nuoret

Lapsille ja nuorille on tarjottava turvallinen päiväkoti ja koulu. Mikäli halutaan laadukasta varhaiskasvatusta, niin siihen pitää panostaa. Hoitajamitoitus tulisi laittaa kuntoon.

Ongelmallista on se, että haastavat lapset ryhmässä helposti vievät huomion muilta. Helsinki-lisä alle 3- vuotiaille tulisi palauttaa.

Helsinki rakentaa uusia päiväkoteja, mutta ei tee sitä toimintojen ja tarpeiden mukaan! Eteisen toimimattomuus, kun ei ole tilaa lasten vaatteille ja tavaroille tai lepohuoneessa ei ole tilaa kaikille levätä! Miten hankalaa on, jos 25 lapselle yksi pesupaikka? Pihalle pitää mahtua kaikki tarhan lapset samaan aikaan: Miten luullaan että yksi keinu riittää koko ryhmälle?

Jos vanhoihin tarhoihin halutaan mieluummin töihin, kuin uusiin isoihin tarhoihin, niin pitäisi hälytyskellojen soida!

Koulun pitää olla lähellä kotia ja niissä pienet ja mukavat luokat. Inhimillistä palvelua pystytään paremmin tarjoamaan pienissä yksiköissä. Koulutukseen pitää satsata peruskoulussa, jotta voitaisiin tarjota mahdollisimman monelle paremmat valmiudet jatkokoulutukseen. Mikäli koulusta pääsee läpi oppimatta lukemaan, niin toisen asteen pakollisuus ei korjaa ongelmaa. Luokkakokojakaan ei pidä kasvattaa, näin voidaan mahdollistaa työrauha ja annetaan mahdollisuus keskittyä.

Pisa tulokset huononevat: pienryhmiä poistettu, luokkakokoja kasvatettu, resursseja vähennetty ja samalla tullut haasteellisempia paikallista kieltä osaamatonta oppilasainesta. Opetusta pitää antaa perinteisesti, eikä vain digitavalla. Opetusta tarjottava opettajajohtoisesti, eikä vain ryhmätöitä.

+3
jariekilpinen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen helsinkiläinen ja asunut pääkaupunkiseudulla koko ikäni.
Yo-merkonomi koulutukseltani.
Persujen kuntavaaliehdokas Helsingissä.
Helsingin pitää olla viihtyisä ja turvallinen kuntalaisille.
Liha ja maito eivät ole pelkästään herrojen herkku.
Suomi ei yksin palloa pelasta - tyhjästä on paha nyhjästä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu